Dat is beslist op een bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken van de 22 landen van de Arabische Liga in Caïro, meldt het Egyptische persagentschap Mena. Het gaat niet om een unanieme beslissing, Libanon en Irak stemden tegen.

Hezbollah is een belangrijke politieke en militaire macht in Libanon. De groepering wordt gesteund door Iran en vecht in Syrië aan de zijde van het Assad-regime.

Druk

De beslissing van de Arabische Liga, die gedomineerd wordt door soennitische landen met Irans vijand Saudi-Arabië voorop, komt er een week nadat de zes lidstaten van de Gulf Co-operation Council (GCC) dezelfde beslissing namen en verhoogt volgens waarnemers de druk op de groepering die wordt geleid door Hassan Nasrallah.

Ook de Verenigde Staten beschouwen Hezbollah als een terroristische organisatie, voor de Europese Unie (EU) staat enkel de militaire vleugel op de zwarte lijst.

Gevreesd wordt ook dat het besluit van de Arabische Liga de spanningen tussen de soennitische en sjiitische machten in het Midden-Oosten, waar sektarische conflicten woeden in Syrië, Irak en Jemen, nog meer zal doen oplopen. (KVDA)

Dat is beslist op een bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken van de 22 landen van de Arabische Liga in Caïro, meldt het Egyptische persagentschap Mena. Het gaat niet om een unanieme beslissing, Libanon en Irak stemden tegen.Hezbollah is een belangrijke politieke en militaire macht in Libanon. De groepering wordt gesteund door Iran en vecht in Syrië aan de zijde van het Assad-regime.De beslissing van de Arabische Liga, die gedomineerd wordt door soennitische landen met Irans vijand Saudi-Arabië voorop, komt er een week nadat de zes lidstaten van de Gulf Co-operation Council (GCC) dezelfde beslissing namen en verhoogt volgens waarnemers de druk op de groepering die wordt geleid door Hassan Nasrallah. Ook de Verenigde Staten beschouwen Hezbollah als een terroristische organisatie, voor de Europese Unie (EU) staat enkel de militaire vleugel op de zwarte lijst.Gevreesd wordt ook dat het besluit van de Arabische Liga de spanningen tussen de soennitische en sjiitische machten in het Midden-Oosten, waar sektarische conflicten woeden in Syrië, Irak en Jemen, nog meer zal doen oplopen. (KVDA)