Volgens nieuwe gedeeltelijke resultaten behaalde Aquino zo'n 40 procent van de stemmen. Zijn belangrijkste rivaal, ex-president Joseph Estrada, volgt op ruime afstand met 25 procent.

Manuel Villar, die op de derde plaats ligt in de uitslag, heeft de overwinning van Aquino al erkend en hem gefeliciteerd. Estrada heeft nog geen mededeling gedaan.

De Filipijnse president wordt in één ronde verkozen met een gewone meerderheid.

Benigno Aquino is de zoon van voormalig president Corazon Aquino, die in 2009 op 76-jarige leeftijd overleed.

Doden

De stembusgang gaat gepaard met veel geweld. Dinsdag nog vielen communistische rebellen een konvooi van verkiezingsmedewerkers aan. Er vielen zes doden en twaalf gewonden.

Op de verkiezingsdag zelf vielen er veertien doden. Ook in de aanloop naar de verkiezingen werden de voorbije maanden al tientallen mensen vermoord.

Volgens nieuwe gedeeltelijke resultaten behaalde Aquino zo'n 40 procent van de stemmen. Zijn belangrijkste rivaal, ex-president Joseph Estrada, volgt op ruime afstand met 25 procent. Manuel Villar, die op de derde plaats ligt in de uitslag, heeft de overwinning van Aquino al erkend en hem gefeliciteerd. Estrada heeft nog geen mededeling gedaan. De Filipijnse president wordt in één ronde verkozen met een gewone meerderheid. Benigno Aquino is de zoon van voormalig president Corazon Aquino, die in 2009 op 76-jarige leeftijd overleed.Doden De stembusgang gaat gepaard met veel geweld. Dinsdag nog vielen communistische rebellen een konvooi van verkiezingsmedewerkers aan. Er vielen zes doden en twaalf gewonden. Op de verkiezingsdag zelf vielen er veertien doden. Ook in de aanloop naar de verkiezingen werden de voorbije maanden al tientallen mensen vermoord.