De gesprekken over het vertrek van Griekenland uit de euro zullen deze week verstommen als het Griekse parlement deze week instemt met nieuwe bezuinigingsmaatregelen, arbeidsmarkthervormingen en de begroting voor 2013. Dat zei de Griekse premier Antonis Samaras.

De regering zal maandag 5 november het pakket aan maatregelen overhandigen aan het parlement. Dit stemt woensdag 7 november over de bezuinigingen en hervormingen. Zondag volgt een stemming over de begroting van 2013.

Zonder akkoord van het parlement, kan Griekenland nieuwe leningen van de Europese Unie en het IMF op zijn buik schrijven en is een faillissement en een exit uit de euro onafwendbaar. De Nieuwe Democratische Partij van Samaras en de meeste vertegenwoordigers van de andere twee coalitiepartners zullen waarschijnlijk in een nipte meerderheid instemmen met het pakket, dat bestaat uit onder meer bezuinigingen ter waarde van 13,5 miljard euro en belastingverhogingen.

"Zodra de nieuwe maatregelen erdoor zijn en we het kritische steunpakket ontvangen, zal het sentiment veranderen en de angst over een terugkeer naar de drachme verdwijnen", zei Samaras tijdens een bijeenkomst van zijn partij. (Belga/SD)


De gesprekken over het vertrek van Griekenland uit de euro zullen deze week verstommen als het Griekse parlement deze week instemt met nieuwe bezuinigingsmaatregelen, arbeidsmarkthervormingen en de begroting voor 2013. Dat zei de Griekse premier Antonis Samaras.De regering zal maandag 5 november het pakket aan maatregelen overhandigen aan het parlement. Dit stemt woensdag 7 november over de bezuinigingen en hervormingen. Zondag volgt een stemming over de begroting van 2013. Zonder akkoord van het parlement, kan Griekenland nieuwe leningen van de Europese Unie en het IMF op zijn buik schrijven en is een faillissement en een exit uit de euro onafwendbaar. De Nieuwe Democratische Partij van Samaras en de meeste vertegenwoordigers van de andere twee coalitiepartners zullen waarschijnlijk in een nipte meerderheid instemmen met het pakket, dat bestaat uit onder meer bezuinigingen ter waarde van 13,5 miljard euro en belastingverhogingen. "Zodra de nieuwe maatregelen erdoor zijn en we het kritische steunpakket ontvangen, zal het sentiment veranderen en de angst over een terugkeer naar de drachme verdwijnen", zei Samaras tijdens een bijeenkomst van zijn partij. (Belga/SD)