Wie het slachtoffer is, werd niet bekendgemaakt. Er viel ook een gewonde, die met een helikopter naar het ziekenhuis werd gebracht.

De familie Bundy leidde de bezetting. Bij de arrestanten was hun leider, Ammon Bundy, en diens broer Ryan. Of na de schietpartij, die gebeurde tijdens een verkeerscontrole in de buurt vanhet natuurpark, een einde is gekomen aan de bezetting is nog niet duidelijk.

De groep, waarvan de leden zichzelf als patriotten omschrijven, had op 2 januari enkele gebouwen bezet in het Malheur park, dat federaal land is.

Brandstichting

In 2014 had dezelfde familie al actie gevoerd tegen het confisqueren van hun vee, dat ze op federaal land had laten grazen. Ook toen kwam het tot een gewapende confrontatie.

Dit keer was het protest begonnen als reactie op de geplande strafverhoging voor de ranchers Dwight en Steven Hammond, vader en zoon, die tot gevangenisstraffen veroordeeld werden wegens brandstichting op federaal land.

De bezetters eisten het openstellen van federaal land voor privégebruik, en het stoppen van de overheidsbemoeienis.

(Belga/RR)

Wie het slachtoffer is, werd niet bekendgemaakt. Er viel ook een gewonde, die met een helikopter naar het ziekenhuis werd gebracht.De familie Bundy leidde de bezetting. Bij de arrestanten was hun leider, Ammon Bundy, en diens broer Ryan. Of na de schietpartij, die gebeurde tijdens een verkeerscontrole in de buurt vanhet natuurpark, een einde is gekomen aan de bezetting is nog niet duidelijk.De groep, waarvan de leden zichzelf als patriotten omschrijven, had op 2 januari enkele gebouwen bezet in het Malheur park, dat federaal land is. In 2014 had dezelfde familie al actie gevoerd tegen het confisqueren van hun vee, dat ze op federaal land had laten grazen. Ook toen kwam het tot een gewapende confrontatie.Dit keer was het protest begonnen als reactie op de geplande strafverhoging voor de ranchers Dwight en Steven Hammond, vader en zoon, die tot gevangenisstraffen veroordeeld werden wegens brandstichting op federaal land.De bezetters eisten het openstellen van federaal land voor privégebruik, en het stoppen van de overheidsbemoeienis. (Belga/RR)