Ahmed Rajib was beter bekend onder zijn internetpseudoniem Thaba Baba. Eerder op de avond had hij nog deelgenomen aan de massamanifestatie - hij zou een van de organiserende bloggers zijn - tegen leiders van de islamistische partij Jamaat-e-Islami. Zij staan momenteel terecht voor oorlogsmisdaden begaan tijdens de onafhankelijkheidsstrijd tegen Pakistan in 1971.

Volgens het Franse persagentschap werd het onthoofde lichaam aangetroffen in zijn woonst in de wijk Pallabi. Lokale nieuwssites zoals banglanews24.com meldden dat het lichaam zwaar toegetakeld was. Een politieverantwoordelijke bevestigde dat een bebloed mes, mogelijk een machete, gevonden werd.

Zijn broer zei dat Ahmed Rajib "regelmatig bedreigd werd" door islamisten.

Doodstraf

Het protest tegen de leiders van Jamaat-e-Islami startte op 5 februari, toen een rechter een levenslange celstraf oplegde aan Abdul Quader Mollah wegens genocide en verkrachtingen tijdens de bevrijdingsoorlog van 1971. Sindsdien wordt er dagelijks gemanifesteerd. De demonstranten eisen de doodstraf voor de leiders van Jamaat-e-Islami die momenteel terechtstaan.

Toen Oost-Pakistan, het huidige Bangladesh, zich afscheurde van West-Pakistan, het huidige Pakistan, greep het leger met veel bloedvergieten in, met de steun van Jamaat-e-Islami. Nadat India militair tussenkop, werd Bangladesh onafhankelijk. (Belga/TV)

Ahmed Rajib was beter bekend onder zijn internetpseudoniem Thaba Baba. Eerder op de avond had hij nog deelgenomen aan de massamanifestatie - hij zou een van de organiserende bloggers zijn - tegen leiders van de islamistische partij Jamaat-e-Islami. Zij staan momenteel terecht voor oorlogsmisdaden begaan tijdens de onafhankelijkheidsstrijd tegen Pakistan in 1971. Volgens het Franse persagentschap werd het onthoofde lichaam aangetroffen in zijn woonst in de wijk Pallabi. Lokale nieuwssites zoals banglanews24.com meldden dat het lichaam zwaar toegetakeld was. Een politieverantwoordelijke bevestigde dat een bebloed mes, mogelijk een machete, gevonden werd. Zijn broer zei dat Ahmed Rajib "regelmatig bedreigd werd" door islamisten. Doodstraf Het protest tegen de leiders van Jamaat-e-Islami startte op 5 februari, toen een rechter een levenslange celstraf oplegde aan Abdul Quader Mollah wegens genocide en verkrachtingen tijdens de bevrijdingsoorlog van 1971. Sindsdien wordt er dagelijks gemanifesteerd. De demonstranten eisen de doodstraf voor de leiders van Jamaat-e-Islami die momenteel terechtstaan. Toen Oost-Pakistan, het huidige Bangladesh, zich afscheurde van West-Pakistan, het huidige Pakistan, greep het leger met veel bloedvergieten in, met de steun van Jamaat-e-Islami. Nadat India militair tussenkop, werd Bangladesh onafhankelijk. (Belga/TV)