Annan wil zo een einde stellen aan het aanhoudende geweld in Syrië.

Annan, die zaterdag de mislukking erkende van zijn plan om uit de crisis te raken, kon geen details geven over het akkoord. Hij preciseerde wel dat het zou voorgelegd worden aan de rebellen, die een gewelddadig conflict uitvechten met het Syrische leger.

Voor de ontmoeting tussen Annan en Assad had de Syrische oppositie nog kritiek geuit op het bezoek van Annan aan Damascus. Volgens de oppositie zijn dringend internationale actie en dwingende VN-maatregelen nodig, nu de missie van Annan is mislukt. (Belga/SD/TE)

Annan wil zo een einde stellen aan het aanhoudende geweld in Syrië. Annan, die zaterdag de mislukking erkende van zijn plan om uit de crisis te raken, kon geen details geven over het akkoord. Hij preciseerde wel dat het zou voorgelegd worden aan de rebellen, die een gewelddadig conflict uitvechten met het Syrische leger. Voor de ontmoeting tussen Annan en Assad had de Syrische oppositie nog kritiek geuit op het bezoek van Annan aan Damascus. Volgens de oppositie zijn dringend internationale actie en dwingende VN-maatregelen nodig, nu de missie van Annan is mislukt. (Belga/SD/TE)