Angela Merkel wil nog vier jaar langer Duits bondskanselier blijven

Angela Merkel bij de uitreiking van een eredoctoraat door de KU Leuven en UGent © Belga

Angela Merkel is vast van plan om nog eens vier jaar Duits bondskanselier te worden. Dat heeft ze zondagavond gezegd tijdens een interview met de Duitse televisiezender ARD naar aanleiding van de start van de campagne voor de parlementsverkiezingen in september.

‘Je kan niet inschatten wat het leven brengt, maar ik ben wel van plan om nog vier jaar door te gaan’, antwoordde Merkel op de vraag over haar verwachtingen van de komende verkiezingen.

In het interview liet Merkel ook nog haar licht schijnen over kwesties zoals de vluchtelingencrisis, en over de relaties met Turkije en de NAVO. Ze reageerde ook op uitspraken van Martin Schulz, de SPD-kandidaat bij de parlementsverkiezingen. Hij viel zondag Merkel (CDU) aan over haar vluchtelingenbeleid. ‘Ze speelde soloslim en verzwakte zo de positie van Duitsland in Europa’, zei hij op een partijcongres in Berlijn. Merkel weigert om een limiet in te stellen op het aantal vluchtelingen die Duitsland binnen mogen. ‘Mijn positie is heel duidelijk: ik aanvaard geen limieten.’

Partner Content