George Clooney is in Berlijn om 'Heil, Caesar' voor te stellen, de nieuwe film van de broers Coen, die het filmfestival van Berlijn opende. De acteur maakte van de gelegenheid gebruik om zich in te zetten voor de vluchtelingencrisis en Merkel te willen ontmoeten.

Op een persconferentie had hij al laten weten Merkel te willen vragen 'welke boodschap we kunnen doorgeven en wat we kunnen doen om te helpen'. Hij verduidelijkte dat hij ook vluchtelingen zou ontmoeten. 'Ik wijd veel tijd aan deze vragen. Mijn interesse is compleet', verklaarde de 54-jarige acteur.

Duitsland alleen heeft in 2015 meer dan een miljoen asielaanvragen gekregen. Dat zorgde voor toenemende kritiek op bondskanselier Angela Merkel en haar beleid. (Belga/NSK)

George Clooney is in Berlijn om 'Heil, Caesar' voor te stellen, de nieuwe film van de broers Coen, die het filmfestival van Berlijn opende. De acteur maakte van de gelegenheid gebruik om zich in te zetten voor de vluchtelingencrisis en Merkel te willen ontmoeten.Op een persconferentie had hij al laten weten Merkel te willen vragen 'welke boodschap we kunnen doorgeven en wat we kunnen doen om te helpen'. Hij verduidelijkte dat hij ook vluchtelingen zou ontmoeten. 'Ik wijd veel tijd aan deze vragen. Mijn interesse is compleet', verklaarde de 54-jarige acteur. Duitsland alleen heeft in 2015 meer dan een miljoen asielaanvragen gekregen. Dat zorgde voor toenemende kritiek op bondskanselier Angela Merkel en haar beleid. (Belga/NSK)