"Zo gaat het altijd", zei Schäuble tijdens een interview op de Duitse openbare zender ZDF. "Het is zoals in een schoolklas. Wanneer iemand soms betere resultaten heeft, zijn zij die iets meer moeilijkheden hebben een beetje jaloers."

Slechteriken

Schäuble antwoordde op een vraag omtrent de groeiende kritiek op Duitsland, vooral dan in het zuiden van Europa. De minister weerlegde ook dat de Duitsers gezien worden als de "slechteriken" in Europa, zoals gesuggereerd werd door een journalist. "Dat is niet zo. De andere landen weten zeer goed dat wij onze verantwoordelijkheid opnemen." (Belga/TV)

"Zo gaat het altijd", zei Schäuble tijdens een interview op de Duitse openbare zender ZDF. "Het is zoals in een schoolklas. Wanneer iemand soms betere resultaten heeft, zijn zij die iets meer moeilijkheden hebben een beetje jaloers."Slechteriken Schäuble antwoordde op een vraag omtrent de groeiende kritiek op Duitsland, vooral dan in het zuiden van Europa. De minister weerlegde ook dat de Duitsers gezien worden als de "slechteriken" in Europa, zoals gesuggereerd werd door een journalist. "Dat is niet zo. De andere landen weten zeer goed dat wij onze verantwoordelijkheid opnemen." (Belga/TV)