In de Zwitserse en Chileense ambassade in Rome zijn donderdag bompakketten ontploft. De verantwoordelijkheid voor beide aanslagen werd donderdagavond opgeëist door een Italiaanse anarchistische groepering.

Een woordvoerster van de Zwitserse ambassade in de Italiaanse hoofdstad zei aan het persagentschap Reuters dat de bom omstreeks het middaguur ontplofte. Dat zou onmiddellijk gebeurd zijn nadat een ambassademedewerker het pakket had geopend.

De man raakte daarbij zwaargewond aan beide handen. Hij verkeerde niet in levensgevaar, maar amputatie van zijn beide handen dreigt, aldus de Italiaanse pers.

De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Franco Frattini veroordeelde de explosie. Na de ontploffing werden alle andere ambassades in Rome doorzocht en werd het Zwitsers consulaat in Milaan onder bescherming geplaatst van de ordediensten. De toegang werd verboden.

Volgens het Italiaanse persagentschap Ansa was er donderdag ook een ontploffing in de Chileense ambassade in Rome. Dat bompakket maakte ook een gewonde.

Anarchistische opeising

Donderdagavond werd de verantwoordelijkheid voor beide aanslagen opgeëist door de Italiaanse anarchistische groepering Federazione Anarchica Informale (Informele anarchistische federatie).

De tekst met de opeising werd gevonden in een kleine doos naast één van de gewonden.

In de Zwitserse en Chileense ambassade in Rome zijn donderdag bompakketten ontploft. De verantwoordelijkheid voor beide aanslagen werd donderdagavond opgeëist door een Italiaanse anarchistische groepering.Een woordvoerster van de Zwitserse ambassade in de Italiaanse hoofdstad zei aan het persagentschap Reuters dat de bom omstreeks het middaguur ontplofte. Dat zou onmiddellijk gebeurd zijn nadat een ambassademedewerker het pakket had geopend. De man raakte daarbij zwaargewond aan beide handen. Hij verkeerde niet in levensgevaar, maar amputatie van zijn beide handen dreigt, aldus de Italiaanse pers.De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Franco Frattini veroordeelde de explosie. Na de ontploffing werden alle andere ambassades in Rome doorzocht en werd het Zwitsers consulaat in Milaan onder bescherming geplaatst van de ordediensten. De toegang werd verboden.Volgens het Italiaanse persagentschap Ansa was er donderdag ook een ontploffing in de Chileense ambassade in Rome. Dat bompakket maakte ook een gewonde.Anarchistische opeisingDonderdagavond werd de verantwoordelijkheid voor beide aanslagen opgeëist door de Italiaanse anarchistische groepering Federazione Anarchica Informale (Informele anarchistische federatie).De tekst met de opeising werd gevonden in een kleine doos naast één van de gewonden.