Israël lanceerde in juli vorig jaar een offensief, dat de naam Protective Edge meekreeg, en dat als bedoeling had een einde te maken aan de raketaanvallen vanuit Palestijns grondgebied op Israël en de tunnels van de gewapende Palestijnse groeperingen te vernietigen.

Het zogenaamde Gazaplatform wil met PATTRN de druk verhogen op de (Israëlische) verantwoordelijken die beschuldigd worden van oorlogsmisdaden en andere schendingen van het internationaal humanitair recht. Het platform wil hen er zo toe bewegen om verantwoording af te leggen voor hun daden.

Schaal van vernieling

Gebruikers kunnen via het online tool de gegevens over het militaire offensief verkennen en analyseren. De eerste gegevens, die in de loop van de komende maanden geüpdatet zullen worden, tonen "systematische en ernstige schendingen" tijdens de Israëlische aanvallen aan. Het platform zegt over het meest volledige overzicht van gegevens te beschikken over de aanvallen tijdens de oorlog. "Het laat ons toe zicht te krijgen op meer dan 2.500 aanvallen, wat de gigantische schaal toont van de vernieling die de Israëlische militaire operaties in Gaza hebben aangericht", aldus Philip Luther, directeur voor Amnesty in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Eerder bracht Amnesty een rapport uit over rechtenschendingen door Israël tijdens de oorlog, en een tweede rapport over schendingen van mensenrechten door Hamas.

(Belga/RR)

Israël lanceerde in juli vorig jaar een offensief, dat de naam Protective Edge meekreeg, en dat als bedoeling had een einde te maken aan de raketaanvallen vanuit Palestijns grondgebied op Israël en de tunnels van de gewapende Palestijnse groeperingen te vernietigen.Het zogenaamde Gazaplatform wil met PATTRN de druk verhogen op de (Israëlische) verantwoordelijken die beschuldigd worden van oorlogsmisdaden en andere schendingen van het internationaal humanitair recht. Het platform wil hen er zo toe bewegen om verantwoording af te leggen voor hun daden. Gebruikers kunnen via het online tool de gegevens over het militaire offensief verkennen en analyseren. De eerste gegevens, die in de loop van de komende maanden geüpdatet zullen worden, tonen "systematische en ernstige schendingen" tijdens de Israëlische aanvallen aan. Het platform zegt over het meest volledige overzicht van gegevens te beschikken over de aanvallen tijdens de oorlog. "Het laat ons toe zicht te krijgen op meer dan 2.500 aanvallen, wat de gigantische schaal toont van de vernieling die de Israëlische militaire operaties in Gaza hebben aangericht", aldus Philip Luther, directeur voor Amnesty in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Eerder bracht Amnesty een rapport uit over rechtenschendingen door Israël tijdens de oorlog, en een tweede rapport over schendingen van mensenrechten door Hamas.(Belga/RR)