Vijftig jaar geleden hield Martin Luther King zijn befaamde 'I have a dream'-speech tijdens de Mars op Washington voor meer arbeidsplaatsen en vrijheid. In de stad zijn duizenden Amerikanen op straat gekomen om de historische gebeurtenis te herdenken. Tegelijkertijd willen ze erop wijzen dat er ondanks de geboekte vooruitgang nog steeds etnische minderheden gediscrimineerd worden in de VS.

De toespraak van Martin Luther King op 28 augustus 1963 werd een symbool in de strijd tegen racisme.

Ouders van Trayvon Martin

Aan de demonstratie namen onder meer de zoon van King, Martin Luther King III, en burgerrechtenactivist en predikant Al Sharpton deel, evenals leden van het Congres en de ouders van de Trayvon Martin. Het zwaartepunt van de herdenkingen ligt op woensdag, op de eigenlijke verjaardag. Dan zijn er toespraken van president Barack Obama en ex-presidenten Jimmy Carter en Bill Clinton.

Martin Luther King werd in 1968 op 39-jarige leeftijd doodgeschoten in Memphis. (Belga/AVE)

Vijftig jaar geleden hield Martin Luther King zijn befaamde 'I have a dream'-speech tijdens de Mars op Washington voor meer arbeidsplaatsen en vrijheid. In de stad zijn duizenden Amerikanen op straat gekomen om de historische gebeurtenis te herdenken. Tegelijkertijd willen ze erop wijzen dat er ondanks de geboekte vooruitgang nog steeds etnische minderheden gediscrimineerd worden in de VS. De toespraak van Martin Luther King op 28 augustus 1963 werd een symbool in de strijd tegen racisme. Ouders van Trayvon Martin Aan de demonstratie namen onder meer de zoon van King, Martin Luther King III, en burgerrechtenactivist en predikant Al Sharpton deel, evenals leden van het Congres en de ouders van de Trayvon Martin. Het zwaartepunt van de herdenkingen ligt op woensdag, op de eigenlijke verjaardag. Dan zijn er toespraken van president Barack Obama en ex-presidenten Jimmy Carter en Bill Clinton. Martin Luther King werd in 1968 op 39-jarige leeftijd doodgeschoten in Memphis. (Belga/AVE)