Het doelwit van de luchtaanval in de oostelijke provincie Nangarhar was 'een planner' van Islamitische Staat in de Provincie Khorasan (ISKP), heeft de woordvoerder van Centcom, het Amerikaanse commando in het Midden-Oosten, Bill Urban, vrijdagavond gezegd. 'Volgens de eerste aanwijzingen hebben we het doelwit gedood', aldus Urban. 'We hebben geen weet van burgerslachtoffers.'

ISKP is verantwoordelijk voor de zelfmoordaanslag aan de luchthaven van Kaboel waarbij donderdag tientallen mensen omkwamen. Onder hen ook dertien Amerikaanse soldaten.

Amerikaans president Joe Biden had na de aanslag wraak gezworen. 'We zullen niet vergeven. We zullen niet vergeten. We zullen jullie opjagen en laten boeten', zo verklaarde hij tijdens een persconferentie. De VS zullen 'met kracht en precisie' en op het juiste moment reageren, stelde hij nog.

Bijkomend gevaar

De Amerikaanse ambassade in Afghanistan heeft inwoners van de Verenigde Staten in de nacht op zaterdag opnieuw gewaarschuwd voor gevaar aan bepaalde toegangspoorten tot de luchthaven van Kaboel en hen opgeroepen om de omgeving te verlaten. Alle anderen moeten vanwege de gevaarlijke situatie wegblijven, luidt het.

Bij de luchthaven kwamen bij een aanslag van terreurorganisatie IS donderdag tientallen mensen om. Een zelfmoordterrorist blies zich op aan een toegangspoort en verscheidene schutters openden het vuur. Onder de dodelijke slachtoffers waren dertien Amerikaanse soldaten.

Enkele uren voor de aanslag hadden de VS hun burgers al opgeroepen om het gebied rond bepaalde luchthavenpoorten te verlaten.

Het doelwit van de luchtaanval in de oostelijke provincie Nangarhar was 'een planner' van Islamitische Staat in de Provincie Khorasan (ISKP), heeft de woordvoerder van Centcom, het Amerikaanse commando in het Midden-Oosten, Bill Urban, vrijdagavond gezegd. 'Volgens de eerste aanwijzingen hebben we het doelwit gedood', aldus Urban. 'We hebben geen weet van burgerslachtoffers.'ISKP is verantwoordelijk voor de zelfmoordaanslag aan de luchthaven van Kaboel waarbij donderdag tientallen mensen omkwamen. Onder hen ook dertien Amerikaanse soldaten. Amerikaans president Joe Biden had na de aanslag wraak gezworen. 'We zullen niet vergeven. We zullen niet vergeten. We zullen jullie opjagen en laten boeten', zo verklaarde hij tijdens een persconferentie. De VS zullen 'met kracht en precisie' en op het juiste moment reageren, stelde hij nog. De Amerikaanse ambassade in Afghanistan heeft inwoners van de Verenigde Staten in de nacht op zaterdag opnieuw gewaarschuwd voor gevaar aan bepaalde toegangspoorten tot de luchthaven van Kaboel en hen opgeroepen om de omgeving te verlaten. Alle anderen moeten vanwege de gevaarlijke situatie wegblijven, luidt het.Bij de luchthaven kwamen bij een aanslag van terreurorganisatie IS donderdag tientallen mensen om. Een zelfmoordterrorist blies zich op aan een toegangspoort en verscheidene schutters openden het vuur. Onder de dodelijke slachtoffers waren dertien Amerikaanse soldaten. Enkele uren voor de aanslag hadden de VS hun burgers al opgeroepen om het gebied rond bepaalde luchthavenpoorten te verlaten.