Amerikanen beloven Oekraïne 60 miljoen dollar extra militaire steun

De Amerikaanse president Joe Biden ontmoet de Oekraïense president Volodimir Zelensky in het Witte Huis, 1 september 2021 © Belga

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de Oekraïense president Volodimir Zelensky extra steun toegezegd in het conflict van Oekraïne tegen Rusland. De Amerikanen trekken opnieuw miljoenen uit.

‘De Verenigde Staten blijven vastberaden om de soevereiniteit en territoriale integriteit van Oekraïne te steunen tegen de Russische agressie’, zei Biden tijdens een bezoek van zijn Oekraïense ambtgenoot aan het Witte Huis.

De Amerikanen kondigden een nieuw steunpakket ter waarde van 60 miljoen dollar aan. Het gaat om militair materiaal. Sinds 2014 hebben de VS al 2,5 miljard dollar steun toegezegd voor Oekraïne. Dit jaar staat de teller al op 400 miljoen, zo blijkt uit een gezamenlijke verklaring.

Het Oekraïense leger vecht in delen van de regio’s Donetsk en Loehansk nu al zeven jaar tegen door Moskou gesteunde rebellen. Volgens schattingen van de Verenigde Naties zijn daarbij al 13.000 mensen gedood.

Partner Content