Amerikaanse sterren roepen samen op om te gaan stemmen (tegen Donald Trump)

Scarlett Johansson © /
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager Online Redacties

Verschillende Amerikaanse celebrities hebben in een – soms emotionele, dan weer hilarische – video de krachten gebundeld tegen de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, al noemen ze hem niet bij naam.

Onder anderen Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, James Franco, Julianne Moore en Don Cheadle roepen in het filmpje burgers op om zich te registreren als kiezer en te gaan stemmen op 8 november.

De video kreeg de toepasselijke titel ‘Save the day’, want de inzet op 8 november kan volgens hen niet onderschat worden. ‘Op dinsdag 8 november zal dit land een van de belangrijkste – neen: dé belangrijkste – beslissing in zijn geschiedenis nemen. Jij hebt de kans – neen: de verplichting – om een deel van die beslissing te zijn.’ En ook: ‘Dit is niet zomaar een verkiezing, maar een kantelmoment.’

Racistische lafaard

Hoewel de naam van Hillary Clinton (Democraten) noch die van Donald Trump (Republikeinen) wordt genoemd, is het overduidelijk dat de boodschap is gericht tegen die laatste. Acteur Don Cheadle: ‘Je krijgt alleen maar zoveel bekende mensen samen als het probleem een racistische, beledigende lafaard is die voorgoed het weefsel van onze samenleving kan beschadigen.’ Actrice Julianne Moore: ‘We kunnen deze nachtmerrie stoppen voor hij begint’.

In tegenstelling tot wat men bij gelijkaardige promofilmpjes zou verwachten, is de video geen werk van de Clintoncampagne, maar wel van regisseur Joss Whedon, bekend van onder meer de film The Avengers.

En als de Amerikanen op 8 november ‘ervoor kiezen om dit land te beschermen tegen angst en onwetendheid’, dan zal Mark Ruffalo dat belonen met… een naaktscène in zijn volgende film. Zo beloven zijn collega’s toch…

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content