De Amerikaanse seriemoordenaar en sekteleider Charles Manson, een van de beruchtste Amerikaanse gevangenen, is op 83-jarige leeftijd overleden. Dat maakten de gevangenisautoriteiten van de Amerikaanse staat Californië bekend.

Manson overleed om 20.13 uur zondagavond (lokale tijd) in een ziekenhuis in Kern County. Hij stierf een natuurlijke dood.

Moordpartij

Manson werd samen met leden van zijn 'Mansons Family', een soort van commune in de woestijn van Californië bestaande uit jongeren die van huis waren weggelopen of werden verstoten door de maatschappij, veroordeeld voor de moord op de hoogzwangere actrice en vrouw van regisseur Roman Polanski, Sharon Tate, en zes anderen tijdens een moordpartij gedurende twee nachten in augustus 1969.

Manson en vier leden van zijn Family werden oorspronkelijk veroordeeld tot de doodstraf, maar die straf werd omgezet tot een levenslange gevangenisstraf. Hij zat sinds 1971 in de gevangenis.

Een vervroegde vrijlating was hem al twaalf keer geweigerd. Een volgende hoorzitting daarover was pas mogelijk in 2027.

In januari vertoefde Manson wegens zware darmbloedingen al eens enkele dagen in het ziekenhuis. De vroegere sekteleider was eerder deze maand opnieuw in een ziekenhuis opgenomen.

Manson slaagde er zelfs in de gevangenis nog in om volgers aan te trekken. In 2014 kreeg hij de toestemming om te trouwen met de 26-jarige Afton Elaine Burton, maar de huwelijkslicentie verviel nog voordat het huwelijk plaatsvond.

De Amerikaanse seriemoordenaar en sekteleider Charles Manson, een van de beruchtste Amerikaanse gevangenen, is op 83-jarige leeftijd overleden. Dat maakten de gevangenisautoriteiten van de Amerikaanse staat Californië bekend. Manson overleed om 20.13 uur zondagavond (lokale tijd) in een ziekenhuis in Kern County. Hij stierf een natuurlijke dood.Manson werd samen met leden van zijn 'Mansons Family', een soort van commune in de woestijn van Californië bestaande uit jongeren die van huis waren weggelopen of werden verstoten door de maatschappij, veroordeeld voor de moord op de hoogzwangere actrice en vrouw van regisseur Roman Polanski, Sharon Tate, en zes anderen tijdens een moordpartij gedurende twee nachten in augustus 1969. Manson en vier leden van zijn Family werden oorspronkelijk veroordeeld tot de doodstraf, maar die straf werd omgezet tot een levenslange gevangenisstraf. Hij zat sinds 1971 in de gevangenis. Een vervroegde vrijlating was hem al twaalf keer geweigerd. Een volgende hoorzitting daarover was pas mogelijk in 2027. In januari vertoefde Manson wegens zware darmbloedingen al eens enkele dagen in het ziekenhuis. De vroegere sekteleider was eerder deze maand opnieuw in een ziekenhuis opgenomen. Manson slaagde er zelfs in de gevangenis nog in om volgers aan te trekken. In 2014 kreeg hij de toestemming om te trouwen met de 26-jarige Afton Elaine Burton, maar de huwelijkslicentie verviel nog voordat het huwelijk plaatsvond.