De Amerikaanse commissie voor Buitenlandse Zaken van de Senaat heeft een resolutie goedgekeurd die een beperkt militair optreden moet toelaten tegen het regime van Bashar al-Assad. Daarmee ligt de weg open voor een debat in de plenaire vergadering.

De senatoren van de commissie stemden met 10 stemmen tegen 7 voor een beperkte militaire actie in Syrië.

Zestig dagen

De tekst geeft de Amerikaanse president Barack Obama de toelating om gedurende zestig dagen militaire aanvallen tegen Syrië te lanceren, met de mogelijkheid tot een verlenging tot negentig dagen. De resolutie laat geen gebruik toe van gewapende Amerikaanse troepen op de Syrische bodem. (Belga/AVE)

De Amerikaanse commissie voor Buitenlandse Zaken van de Senaat heeft een resolutie goedgekeurd die een beperkt militair optreden moet toelaten tegen het regime van Bashar al-Assad. Daarmee ligt de weg open voor een debat in de plenaire vergadering. De senatoren van de commissie stemden met 10 stemmen tegen 7 voor een beperkte militaire actie in Syrië. De tekst geeft de Amerikaanse president Barack Obama de toelating om gedurende zestig dagen militaire aanvallen tegen Syrië te lanceren, met de mogelijkheid tot een verlenging tot negentig dagen. De resolutie laat geen gebruik toe van gewapende Amerikaanse troepen op de Syrische bodem. (Belga/AVE)