De Amerikaanse Senaat, waarin de Democraten een meerderheid vormen, heeft vrijdag zoals verwacht het Republikeinse voorstel verworpen, nadat het eerder op de dag nipt (218 tegen 210) door het Huis van Afgevaardigden gestemd werd.

De tekst werd afgekeurd met 59 stemmen tegen 41. Voor de Democraten is Boehners idee om de schuldenlimiet tot twee maal toe te verhogen "uitgesloten" omdat ze het probleem alleen maar uitstelt en "de Verenigde Staten in gevaar" zou brengen.

Bankroet De leider van de Democratische meerderheid in de Senaat, Harry Reid, nam wel maatregelen opdat er dit weekend nog een stemming kan komen, om te vermijden dat de grootste economie van de wereld dinsdag haar leningscapaciteit verliest.

Republikeinen en Democraten moeten voor 2 augustus een vergelijk vinden over de aanpassing van het schuldenplafond van de VS. Als dat plafond niet wordt opgetrokken, dreigt het bankroet, omdat de VS hun schulden niet langer zouden kunnen betalen. (Belga/VF)

De Amerikaanse Senaat, waarin de Democraten een meerderheid vormen, heeft vrijdag zoals verwacht het Republikeinse voorstel verworpen, nadat het eerder op de dag nipt (218 tegen 210) door het Huis van Afgevaardigden gestemd werd. De tekst werd afgekeurd met 59 stemmen tegen 41. Voor de Democraten is Boehners idee om de schuldenlimiet tot twee maal toe te verhogen "uitgesloten" omdat ze het probleem alleen maar uitstelt en "de Verenigde Staten in gevaar" zou brengen. Bankroet De leider van de Democratische meerderheid in de Senaat, Harry Reid, nam wel maatregelen opdat er dit weekend nog een stemming kan komen, om te vermijden dat de grootste economie van de wereld dinsdag haar leningscapaciteit verliest. Republikeinen en Democraten moeten voor 2 augustus een vergelijk vinden over de aanpassing van het schuldenplafond van de VS. Als dat plafond niet wordt opgetrokken, dreigt het bankroet, omdat de VS hun schulden niet langer zouden kunnen betalen. (Belga/VF)