De wet treedt nog niet meteen in voege, want de wetgevende procedure is nog niet afgerond.

De senatoren stemden unaniem voor strengere sancties. Ted Cruz en Marco Rubio, beiden kandidaat bij de Republikeinen om president te worden, kwamen speciaal naar Washington afgezakt om te stemmen.

Concreet zal elke persoon of bedrijf worden gesanctioneerd, die het regime van Pyongyang helpt bij het verwerven van materiaal voor de productie van massavernietigingswapens, conventionele wapens, het raketprogramma, witwassen van geld, drugshandel, schending van de mensenrechten, activiteiten die een bedreiging vormen voor de Amerikaanse cyberveiligheid en de import van luxegoederen.

China

Het Amerikaanse parlement besliste op eigen houtje maatregelen te nemen, want binnen de Verenigde Naties ligt China dwars.

Tegenover Knack.be zei professor Koen De Ceuster van de universiteit van Leiden woensdag nog dat te betreuren dat de VS enkel om sancties roepen, maar verder geen langetermijnvisie ontwikkelen. 'Nochtans heeft Washington meer dan wie ook de sleutel in handen. 'Sancties hebben in het verleden niet gewerkt en toch is dat het enige wat ook nu weer op tafel komt. Op termijn zal echter enkel een politieke oplossing, net als met Iran, een duurzame oplossing bieden.' Lees meer. (Belga/KVDA)

De wet treedt nog niet meteen in voege, want de wetgevende procedure is nog niet afgerond.De senatoren stemden unaniem voor strengere sancties. Ted Cruz en Marco Rubio, beiden kandidaat bij de Republikeinen om president te worden, kwamen speciaal naar Washington afgezakt om te stemmen. Concreet zal elke persoon of bedrijf worden gesanctioneerd, die het regime van Pyongyang helpt bij het verwerven van materiaal voor de productie van massavernietigingswapens, conventionele wapens, het raketprogramma, witwassen van geld, drugshandel, schending van de mensenrechten, activiteiten die een bedreiging vormen voor de Amerikaanse cyberveiligheid en de import van luxegoederen. Het Amerikaanse parlement besliste op eigen houtje maatregelen te nemen, want binnen de Verenigde Naties ligt China dwars.Tegenover Knack.be zei professor Koen De Ceuster van de universiteit van Leiden woensdag nog dat te betreuren dat de VS enkel om sancties roepen, maar verder geen langetermijnvisie ontwikkelen. 'Nochtans heeft Washington meer dan wie ook de sleutel in handen. 'Sancties hebben in het verleden niet gewerkt en toch is dat het enige wat ook nu weer op tafel komt. Op termijn zal echter enkel een politieke oplossing, net als met Iran, een duurzame oplossing bieden.' Lees meer. (Belga/KVDA)