Er waren na een verhit benoemingsdebat 57 stemmen voor en 42 tegen, aldus het NBC News. Meerdere Democraten stemden met de Republikeinse meerderheid mee om Pompeo hoofd van de Amerikaanse diplomatie te laten zijn. Hij wordt de opvolger van Rex Tillerson die door Trump de laan is uitgestuurd.

Pompeo, de zeventigste minister van Buitenlandse Zaken van de VS, geldt als een havik. Hij heeft meteen twee belangrijke dossiers op zijn bureau: het nucleair akkoord met Iran en de kwestie Noord-Korea. Onlangs heeft Pompeo als hoofd van de CIA diens leider Kim Jong-un ontmoet, als voorbereiding voor een topontmoeting tussen Kim en Trump.

Er waren na een verhit benoemingsdebat 57 stemmen voor en 42 tegen, aldus het NBC News. Meerdere Democraten stemden met de Republikeinse meerderheid mee om Pompeo hoofd van de Amerikaanse diplomatie te laten zijn. Hij wordt de opvolger van Rex Tillerson die door Trump de laan is uitgestuurd. Pompeo, de zeventigste minister van Buitenlandse Zaken van de VS, geldt als een havik. Hij heeft meteen twee belangrijke dossiers op zijn bureau: het nucleair akkoord met Iran en de kwestie Noord-Korea. Onlangs heeft Pompeo als hoofd van de CIA diens leider Kim Jong-un ontmoet, als voorbereiding voor een topontmoeting tussen Kim en Trump.