Daarmee is de eerste horde voor de door president Donald Trump aangekondigde belastinghervorming genomen. Het Witte Huis reageerde dan ook tevreden op de stemming.

De maatregelen voor de belastinghervorming die in de nieuwe begrotingswet zijn opgenomen, zullen het Amerikaanse begrotingstekort over de komende tien jaar met tot wel 1,5 biljoen dollar doen toenemen.

Daarom kantte één Republikein zich tegen het voorstel: Rand Paul, die vond dat de maatregelen te duur waren en die misnoegd was dat de Republikeinen het plan om Obamacare af te schaffen, laten varen.

Het gestemde pakket bevat ook een maatregel waardoor het onmogelijk zal zijn voor de Democraten om te filibusteren (tijd rekken door lange redevoeringen, red.). Die zijn niet te spreken over de begroting, omdat ze te duur is en omdat de belastinghervorming vooral de rijken ten goede zou komen.

Het is nu afwachten wat het Huis van Afgevaardigden zal doen. Zij kunnen dezelfde begrotingswet goedkeuren, maar ook een eigen stemmen. Als dat laatste gebeurt, moeten beide huizen van het Congres op zoek naar een compromis.

Daarmee is de eerste horde voor de door president Donald Trump aangekondigde belastinghervorming genomen. Het Witte Huis reageerde dan ook tevreden op de stemming.De maatregelen voor de belastinghervorming die in de nieuwe begrotingswet zijn opgenomen, zullen het Amerikaanse begrotingstekort over de komende tien jaar met tot wel 1,5 biljoen dollar doen toenemen. Daarom kantte één Republikein zich tegen het voorstel: Rand Paul, die vond dat de maatregelen te duur waren en die misnoegd was dat de Republikeinen het plan om Obamacare af te schaffen, laten varen. Het gestemde pakket bevat ook een maatregel waardoor het onmogelijk zal zijn voor de Democraten om te filibusteren (tijd rekken door lange redevoeringen, red.). Die zijn niet te spreken over de begroting, omdat ze te duur is en omdat de belastinghervorming vooral de rijken ten goede zou komen. Het is nu afwachten wat het Huis van Afgevaardigden zal doen. Zij kunnen dezelfde begrotingswet goedkeuren, maar ook een eigen stemmen. Als dat laatste gebeurt, moeten beide huizen van het Congres op zoek naar een compromis.