Dat zegt het Kremlin donderdag. Biden stelde Poetin dinsdag een ontmoeting in een derde land voor.

Volgens de Amerikaanse media zouden de VS nieuwe sancties willen nemen tegen Rusland, als vergelding voor de veronderstelde Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen en voor de hacking van het Amerikaanse bedrijf SolarWinds. 'We veroordelen alle sancties, we beschouwen ze als illegaal', zei de woordvoerder van het Kremlin, Dmitri Peskov, donderdag. Het komt volgens hem de twee presidenten toe om te beslissen of dat een ontmoeting in de weg zou staan.

Sinds januari en het aantreden van de nieuwe Amerikaanse president zijn de relaties tussen de VS en Rusland snel achteruit gegaan. Er werden al sancties genomen nadat Rusland opposant Aleksej Navalny had opgesloten.

Moskou stelde tienduizenden soldaten op aan de grens met Oekraïne, wat niet naar de zin is van het Westen. Rusland wil daarmee de pro-Russische separatisten in het oosten van Oekraïne beschermen.

Dat zegt het Kremlin donderdag. Biden stelde Poetin dinsdag een ontmoeting in een derde land voor.Volgens de Amerikaanse media zouden de VS nieuwe sancties willen nemen tegen Rusland, als vergelding voor de veronderstelde Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen en voor de hacking van het Amerikaanse bedrijf SolarWinds. 'We veroordelen alle sancties, we beschouwen ze als illegaal', zei de woordvoerder van het Kremlin, Dmitri Peskov, donderdag. Het komt volgens hem de twee presidenten toe om te beslissen of dat een ontmoeting in de weg zou staan. Sinds januari en het aantreden van de nieuwe Amerikaanse president zijn de relaties tussen de VS en Rusland snel achteruit gegaan. Er werden al sancties genomen nadat Rusland opposant Aleksej Navalny had opgesloten. Moskou stelde tienduizenden soldaten op aan de grens met Oekraïne, wat niet naar de zin is van het Westen. Rusland wil daarmee de pro-Russische separatisten in het oosten van Oekraïne beschermen.