Volgens een verklaring gaf het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken toestemming voor de levering van onder andere raketten, verkenningsapparatuur voor gevechtsvliegtuigen en andere militaire uitrusting. De levering komt de economie en de veiligheid van de Verenigde Staten ten goede, aldus het departement.

De Taiwanese regering dankte de VS inmiddels voor de levering. China noemt de wapenlevering een 'ernstige schending' van de Chinese interne zaken. Peking dringt er bij Washington op aan om de verkoop te stoppen. De levering zal belangrijke gevolgen hebben voor de relatie tussen de twee landen en China zal 'noodzakelijke reacties' geven, zo klonk het donderdag.

Volgens een verklaring gaf het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken toestemming voor de levering van onder andere raketten, verkenningsapparatuur voor gevechtsvliegtuigen en andere militaire uitrusting. De levering komt de economie en de veiligheid van de Verenigde Staten ten goede, aldus het departement. De Taiwanese regering dankte de VS inmiddels voor de levering. China noemt de wapenlevering een 'ernstige schending' van de Chinese interne zaken. Peking dringt er bij Washington op aan om de verkoop te stoppen. De levering zal belangrijke gevolgen hebben voor de relatie tussen de twee landen en China zal 'noodzakelijke reacties' geven, zo klonk het donderdag.