'Amerikaanse clouds in het Trump-tijdperk: hoe nu verder?'

Als er één ding duidelijk is geworden uit de verkiezingscampagne van president-elect Donald Trump is dat hij het niet nauw neemt met privacy. "Hij focust zich liever op een 'veilig' Amerika, maar hoe blijven uw gegevens straks veilig in de cloud?", vraagt Eddy Willems zich af.

Tumult in overgangsteam van Trump: 'Blijf weg'

De topbuitenlandadviseur in het overgangsteam van president-in-wording Donald Trump is ontslagen. En andere buitenlandspecialisten hebben kritiek op standpunten van Trump. Een van hen gaf volgend advies aan potentiële medewerkers: 'Blijf weg'.

Snowden waarschuwt voor toename willekeurige spionage na verkiezing Trump

Nu Donald Trump is gekozen als nieuwe president van de Verenigde Staten moeten Amerikanen er rekening mee houden dat ze steeds meer zullen worden afgeluisterd. Daarvoor waarschuwde klokkenluider Edward Snowden maandag in een toespraak op de Universiteit van Buenos Aires via een videoverbinding.

Trump 'zal presidentieel salaris weigeren'

Pas verkozen president Donald Trump zal het presidentieel salaris van 400.000 dollar niet aanvaarden. Hij zal in de plaats daarvan een symbolische dollar ontvangen, zoals de wet dat voorschrijft.

Trump: 'Sociale media hielpen me aan de overwinning'

Sociale media zoals Facebook, Twitter en Instagram hebben een bepalende rol gespeeld in de overwinning van Donald Trump in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dat zegt Trump zelf, in een interview met het Amerikaanse CBS.

Obama waarschuwt Trump voor 'verleiding van isolationisme'

De Verenigde Staten moeten aan de verleiding van het isolationisme weerstaan en samenwerken met hun bondgenoten om hun gemeenschappelijke waarden te verdedigen. Dat heeft de Amerikaanse president Barack Obama verklaard in het kader van zijn laatste bezoek aan Europa als Amerikaans president.

'Trump is nog niet verkozen tot president'

Hoewel Donald Trump de presidentsverkiezingen gewonnen heeft, is hij nog geen president. Dat komt er pas aan in december, net als een 'volkomen grondwettelijke mogelijkheid om hem dat presidentschap te ontzeggen.' Aldus columnist Frank Albers.