Trump zei dat zijn kandidaat "onberispelijke geloofsbrieven" heeft en zei dat er nog details zullen volgen.

Advocaat Christopher A. Wray moet aldus de opvolger worden van James Comey die op 9 mei onverwacht en brutaal door Trump is ontslagen. Comey leidde het onderzoek naar mogelijke banden tussen de campagne-Trump en Rusland.

Geboren in 1967 is Wray in 2003 door de toenmalige president George Bush benoemd tot viceminister van Justitie, bevoegd voor de Strafrechtelijke Afdeling. De advocaat bleef daar tot 2005. Nadien keerde hij naar de privé-sector terug.

Hij is verbonden aan het advocatenkantoor King and Spalding. Wray was advocaat van gouverneur Chris Christie van New Jersey - een bondgenoot van Trump - in het Bridgegate-schandaal. De Senaat moet de benoeming nog met een gewone meerderheid goedkeuren.

Trump zei dat zijn kandidaat "onberispelijke geloofsbrieven" heeft en zei dat er nog details zullen volgen. Advocaat Christopher A. Wray moet aldus de opvolger worden van James Comey die op 9 mei onverwacht en brutaal door Trump is ontslagen. Comey leidde het onderzoek naar mogelijke banden tussen de campagne-Trump en Rusland. Geboren in 1967 is Wray in 2003 door de toenmalige president George Bush benoemd tot viceminister van Justitie, bevoegd voor de Strafrechtelijke Afdeling. De advocaat bleef daar tot 2005. Nadien keerde hij naar de privé-sector terug. Hij is verbonden aan het advocatenkantoor King and Spalding. Wray was advocaat van gouverneur Chris Christie van New Jersey - een bondgenoot van Trump - in het Bridgegate-schandaal. De Senaat moet de benoeming nog met een gewone meerderheid goedkeuren.