De ultraconservatieve Glenn Beck, jarenlang werkzaam bij CNN vooraleer onderdak te vinden bij de Republikeinse propagandazender Fox, heeft in zijn radioprogramma maandag de jongeren op het kamp in Utoya die door terrorist Anders Behring Breivik werden doodgeschoten, vergeleken met de Hitlerjugend.

'Een politiek kamp voor jongeren, dat klinkt een beetje als de Hitlerjeugd', aldus de zelden om straffe uitspraken verlegen presentator. De slachtoffers van Breiviks moordpartij waren allen lid van de jeugdafdeling van de socialistische Arbeiderspartij.

Met zijn vergelijking zet Beck socialisten op gelijke voet met fascisten en nazisten, terwijl het precies dader Breivik was, die voor zijn daad inspiratie vond bij de fascistische ideologie.

Beck sponsorde zelf ooit een politiek zomerkamp voor jongeren, maar dan ter introductie van dat geheel andere gedachtegoed. Daarover zei hij niets in zijn programma. (Belga/SD)

De ultraconservatieve Glenn Beck, jarenlang werkzaam bij CNN vooraleer onderdak te vinden bij de Republikeinse propagandazender Fox, heeft in zijn radioprogramma maandag de jongeren op het kamp in Utoya die door terrorist Anders Behring Breivik werden doodgeschoten, vergeleken met de Hitlerjugend. 'Een politiek kamp voor jongeren, dat klinkt een beetje als de Hitlerjeugd', aldus de zelden om straffe uitspraken verlegen presentator. De slachtoffers van Breiviks moordpartij waren allen lid van de jeugdafdeling van de socialistische Arbeiderspartij. Met zijn vergelijking zet Beck socialisten op gelijke voet met fascisten en nazisten, terwijl het precies dader Breivik was, die voor zijn daad inspiratie vond bij de fascistische ideologie. Beck sponsorde zelf ooit een politiek zomerkamp voor jongeren, maar dan ter introductie van dat geheel andere gedachtegoed. Daarover zei hij niets in zijn programma. (Belga/SD)