Het Huis stemde donderdag voor een doorverwijzing naar de federale aanklagers, die moeten beslissen om hem aan te klagen. Er stemden 229 parlementsleden voor en 202 tegen. Weinig Republikeinen sloten zich aan bij de Democraten van president Joe Biden en stemden voor.

De onderzoekscommissiie naar de bestorming van het Capitool nam dinsdag al unaniem een resolutie aan waarin ze Bannon beschuldigt van minachting van het Congres. Zo werd de eerste horde genomen om Bannon voor de rechter te brengen. Nu is het aan het Amerikaanse ministerie van Justitie om zich over de zaak te buigen.

Op 6 januari bestormden aanhangers van ex-president Donald Trump het Congres. Daarbij kwamen vijf personen om het leven, onder wie een politieagent. Bannon wordt ervan verdacht dat hij vooraf kennis had van plannen voor het gewelddadige protest. Vorige donderdag negeerde hij een dagvaarding van de commissie die de bestorming onderzoekt.

'Hij wist wat er ging gebeuren voor het gebeurde', zei het Republikeinse parlementslid Liz Cheney voor de stemming. Zij is een van de twee Republikeinse leden van de commissie. 'Bannon is de boeman van de Democratische Partij', schimpte dan weer de Republikein Jim Banks, een volgeling van Trump.

Het Huis stemde donderdag voor een doorverwijzing naar de federale aanklagers, die moeten beslissen om hem aan te klagen. Er stemden 229 parlementsleden voor en 202 tegen. Weinig Republikeinen sloten zich aan bij de Democraten van president Joe Biden en stemden voor.De onderzoekscommissiie naar de bestorming van het Capitool nam dinsdag al unaniem een resolutie aan waarin ze Bannon beschuldigt van minachting van het Congres. Zo werd de eerste horde genomen om Bannon voor de rechter te brengen. Nu is het aan het Amerikaanse ministerie van Justitie om zich over de zaak te buigen. Op 6 januari bestormden aanhangers van ex-president Donald Trump het Congres. Daarbij kwamen vijf personen om het leven, onder wie een politieagent. Bannon wordt ervan verdacht dat hij vooraf kennis had van plannen voor het gewelddadige protest. Vorige donderdag negeerde hij een dagvaarding van de commissie die de bestorming onderzoekt. 'Hij wist wat er ging gebeuren voor het gebeurde', zei het Republikeinse parlementslid Liz Cheney voor de stemming. Zij is een van de twee Republikeinse leden van de commissie. 'Bannon is de boeman van de Democratische Partij', schimpte dan weer de Republikein Jim Banks, een volgeling van Trump.