Orkaan Arthur, de eerste orkaan van het seizoen, heeft nog wat aan kracht gewonnen voor hij kort voor middernacht plaatselijke tijd de Amerikaanse oostkust bereikte. Zware schade wordt niet verwacht.

De orkaan haalde windsnelheden tot 160 kilometer per uur, waarmee hij in categorie 2 terechtkomt op de schaal van Saffir-Simpson, die vijf categorieën telt.

De verwachting is wel dat hij over land opnieuw kracht zal verliezen, om zaterdag of zondag af te zwakken tot een tropische storm.

Het oog van orkaan Arthur bereikte net voor middernacht de kust van North Carolina, zo deelde de Amerikaanse meteorologische dienst mee. De gouverneur van de staat, Pat McCrory, heeft de noodtoestand uitgeroepen voor een groot deel van de kust. Het eiland Hatteras werd geëvacueerd.

Orkaan Arthur is precies op tijd om de viering van "Fourth of July", Onafhankelijkheidsdag, te verstoren. Vele Amerikanen vieren de feestdag traditioneel op de stranden van de oostkust, maar er wordt gewaarschuwd voor gevaarlijke stromingen. Zware schade wordt niet verwacht van de eerste orkaan van het seizoen, dat op 1 juni begon en op 30 november afloopt. (Belga/SD)

De orkaan haalde windsnelheden tot 160 kilometer per uur, waarmee hij in categorie 2 terechtkomt op de schaal van Saffir-Simpson, die vijf categorieën telt. De verwachting is wel dat hij over land opnieuw kracht zal verliezen, om zaterdag of zondag af te zwakken tot een tropische storm. Het oog van orkaan Arthur bereikte net voor middernacht de kust van North Carolina, zo deelde de Amerikaanse meteorologische dienst mee. De gouverneur van de staat, Pat McCrory, heeft de noodtoestand uitgeroepen voor een groot deel van de kust. Het eiland Hatteras werd geëvacueerd. Orkaan Arthur is precies op tijd om de viering van "Fourth of July", Onafhankelijkheidsdag, te verstoren. Vele Amerikanen vieren de feestdag traditioneel op de stranden van de oostkust, maar er wordt gewaarschuwd voor gevaarlijke stromingen. Zware schade wordt niet verwacht van de eerste orkaan van het seizoen, dat op 1 juni begon en op 30 november afloopt. (Belga/SD)