Dit heeft president Donald Trump woensdag getwitterd.

"Ik ben blij (u) op de hoogte te brengen dat minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo in de lucht is en naar huis aan het terugkeren is van Noord-Korea met drie schitterende heren die iedereen zo verlangt te verwelkomen", zo luidde de eerste zin van de presidentiële tweet die omstreeks 14.30 uur Belgische tijd is gepost.

Trump verwijst naar drie Amerikanen die in Noord-Korea vastzaten, maar door het regime zijn vrijgelaten. "Zij lijken in goede gezondheid te zijn", aldus de bewoner van het Witte Huis.

Pompeo is naar Noord-Korea gevlogen om daar een topontmoeting van Trump met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un voor te bereiden. Volgens het Amerikaanse staatshoofd heeft zijn minister Kim ontmoet. De tweet herhaalde, zonder details te geven, dat plaats en datum voor de historische top zijn vastgelegd.

Dit heeft president Donald Trump woensdag getwitterd."Ik ben blij (u) op de hoogte te brengen dat minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo in de lucht is en naar huis aan het terugkeren is van Noord-Korea met drie schitterende heren die iedereen zo verlangt te verwelkomen", zo luidde de eerste zin van de presidentiële tweet die omstreeks 14.30 uur Belgische tijd is gepost. Trump verwijst naar drie Amerikanen die in Noord-Korea vastzaten, maar door het regime zijn vrijgelaten. "Zij lijken in goede gezondheid te zijn", aldus de bewoner van het Witte Huis. Pompeo is naar Noord-Korea gevlogen om daar een topontmoeting van Trump met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un voor te bereiden. Volgens het Amerikaanse staatshoofd heeft zijn minister Kim ontmoet. De tweet herhaalde, zonder details te geven, dat plaats en datum voor de historische top zijn vastgelegd.