Het Amerikaanse leger gaat homoseksuele rekruten beginnen aannemen, nu een Amerikaanse rechter heeft bevolen om de 'don't ask, don't tell'-wet op te heffen.

Dat melden internationale media.

Het ministerie van Defensie waarschuwt wel dat het in beroep gaat tegen de uitspraak van de rechter en dat de afschaffing van de wet dus nog ongedaan zou kunnen worden gemaakt.

'Vraag het niet, zeg het niet'

Rechter Virginia Phillips van de federale rechtbank in Los Angeles hief vorige week de toepassing op van de wet die homo's en lesbiennes in het leger verbiedt om hun seksuele voorkeur kenbaar te maken, op straffe van schorsing.

De zogenaamde 'Don't ask, don't tell'-wet, in 1993 ingevoerd door de regering-Clinton, is volgens de rechter in strijd met de grondwet.

Het Pentagon had daarop aan dezelfde rechter gevraagd om de wet in afwachting van de behandeling van het aangetekende beroep in voege te houden, maar die weigerde dat dinsdag.

Ontslagen

Homorechtenorganisaties zeggen dat door de wet al meer dan 13.500 soldaten die zich hadden geout, uit het leger ontslagen zijn.

President Barack Obama is een voorstander van de afschaffing van de wet. Een definitieve afschaffing van de wet, betekent een nieuwe overwinning voor hem.

(KVDA)

Het Amerikaanse leger gaat homoseksuele rekruten beginnen aannemen, nu een Amerikaanse rechter heeft bevolen om de 'don't ask, don't tell'-wet op te heffen. Dat melden internationale media. Het ministerie van Defensie waarschuwt wel dat het in beroep gaat tegen de uitspraak van de rechter en dat de afschaffing van de wet dus nog ongedaan zou kunnen worden gemaakt. 'Vraag het niet, zeg het niet' Rechter Virginia Phillips van de federale rechtbank in Los Angeles hief vorige week de toepassing op van de wet die homo's en lesbiennes in het leger verbiedt om hun seksuele voorkeur kenbaar te maken, op straffe van schorsing. De zogenaamde 'Don't ask, don't tell'-wet, in 1993 ingevoerd door de regering-Clinton, is volgens de rechter in strijd met de grondwet. Het Pentagon had daarop aan dezelfde rechter gevraagd om de wet in afwachting van de behandeling van het aangetekende beroep in voege te houden, maar die weigerde dat dinsdag. Ontslagen Homorechtenorganisaties zeggen dat door de wet al meer dan 13.500 soldaten die zich hadden geout, uit het leger ontslagen zijn. President Barack Obama is een voorstander van de afschaffing van de wet. Een definitieve afschaffing van de wet, betekent een nieuwe overwinning voor hem. (KVDA)