Tijdens een campagne-evenement in de stad Bozeman in de Amerikaanse staat Montana is The Guardian-journalist Ben Jacobs aangevallen door de Republikeinse politicus Greg Gianforte.

Volgens verschillende ooggetuigenverslagen was Jacobs de kamer binnengewandeld waar een interview met Gianforte zou plaatsvinden en had hij geprobeerd hem een vraag te stellen, waarop de kandidaat voor een zitje in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden de journalist aanviel, op de grond werkte en zijn bril brak. Dat bevestigen onder meer de journalisten van televisiezender Fox News die het interview met Gianforte zouden afnemen. Gianforte riep ook nog 'maak verdomme dat je weg komt', blijkt uit een opname van het incident.

'Hij werkte me tegen de grond', aldus de politieke journalist Ben Jacobs tegen The Guardian, achterin een ambulance. 'Dit is het vreemdste dat me ooit is overkomen in politieke berichtgeving.'

De televisieploeg van Fox News die het interview met Gianforte ging opnemen heeft een geluidsband van het incident beschikbaar gemaakt:

Ook de poltie van Bozeman werd ter plaatste geroepen. Nog volgens ooggetuigen, die het relaas doen op Twitter, verzamelden agenten ooggetuigenverslagen en was er sprake van een 'lopend onderzoek.'

In een reactie heeft een woordvoerder van Gianforte verklaard dat de journalist 'agressief' een bandopnemer onder de neus van Gianforte duwde en herhaaldelijk weigerde te vertrekken, waarop een schermutseling is ontstaan. 'Het is een zonde dat dit agressief gedrag van een liberale journalist een scène veroorzaakte tijdens een BBQ voor onze campagnevrijwilligers', klinkt het.

Het incident vond plaats in het campagnehoofdkwartier van Gianforte, een zakenman uit de technologiewereld, die zich verkiesbaar stelt voor een zitje in het Amerikaanse Huis dat is vrijgekomen omdat voormalig Kamerlid Ryan Zinke nu minister van Binnenlandse Zaken is in de regering-Trump.

Tijdens een campagne-evenement in de stad Bozeman in de Amerikaanse staat Montana is The Guardian-journalist Ben Jacobs aangevallen door de Republikeinse politicus Greg Gianforte. Volgens verschillende ooggetuigenverslagen was Jacobs de kamer binnengewandeld waar een interview met Gianforte zou plaatsvinden en had hij geprobeerd hem een vraag te stellen, waarop de kandidaat voor een zitje in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden de journalist aanviel, op de grond werkte en zijn bril brak. Dat bevestigen onder meer de journalisten van televisiezender Fox News die het interview met Gianforte zouden afnemen. Gianforte riep ook nog 'maak verdomme dat je weg komt', blijkt uit een opname van het incident.'Hij werkte me tegen de grond', aldus de politieke journalist Ben Jacobs tegen The Guardian, achterin een ambulance. 'Dit is het vreemdste dat me ooit is overkomen in politieke berichtgeving.'De televisieploeg van Fox News die het interview met Gianforte ging opnemen heeft een geluidsband van het incident beschikbaar gemaakt:Ook de poltie van Bozeman werd ter plaatste geroepen. Nog volgens ooggetuigen, die het relaas doen op Twitter, verzamelden agenten ooggetuigenverslagen en was er sprake van een 'lopend onderzoek.' In een reactie heeft een woordvoerder van Gianforte verklaard dat de journalist 'agressief' een bandopnemer onder de neus van Gianforte duwde en herhaaldelijk weigerde te vertrekken, waarop een schermutseling is ontstaan. 'Het is een zonde dat dit agressief gedrag van een liberale journalist een scène veroorzaakte tijdens een BBQ voor onze campagnevrijwilligers', klinkt het.Het incident vond plaats in het campagnehoofdkwartier van Gianforte, een zakenman uit de technologiewereld, die zich verkiesbaar stelt voor een zitje in het Amerikaanse Huis dat is vrijgekomen omdat voormalig Kamerlid Ryan Zinke nu minister van Binnenlandse Zaken is in de regering-Trump.