Het hof wil eerst potentiële "ernstige grondwettelijke problemen" met de regeling onder de loep nemen. De maatregel van de Amerikaanse president vereist dat tientallen miljoenen werknemers tegen 4 januari worden ingeënt tegen COVID-19. Een en ander werd medio september aangekondigd en deze week aangenomen. De maatregel werd daarop onmiddellijk met spoed voor de rechtbank aangevochten, met name door de staat Texas, waar Republikeinen de plak zwaaien die tegen elke vorm van vaccinatieplicht zijn.

In de beslissing wijst het bevoegde hof erop dat Texas "argumenten heeft aangevoerd die suggereren dat er ernstige constitutionele en procedurele problemen zijn" met de regeringstekst. Die is daarom "geschorst" in afwachting van onderzoek ten gronde door het hof. "We zullen het ongrondwettelijke machtsmisbruik van Biden voor de rechtbank kunnen aanvechten", reageerde de conservatieve gouverneur van Texas, Greg Abbott, op Twitter.

Het hof wil eerst potentiële "ernstige grondwettelijke problemen" met de regeling onder de loep nemen. De maatregel van de Amerikaanse president vereist dat tientallen miljoenen werknemers tegen 4 januari worden ingeënt tegen COVID-19. Een en ander werd medio september aangekondigd en deze week aangenomen. De maatregel werd daarop onmiddellijk met spoed voor de rechtbank aangevochten, met name door de staat Texas, waar Republikeinen de plak zwaaien die tegen elke vorm van vaccinatieplicht zijn. In de beslissing wijst het bevoegde hof erop dat Texas "argumenten heeft aangevoerd die suggereren dat er ernstige constitutionele en procedurele problemen zijn" met de regeringstekst. Die is daarom "geschorst" in afwachting van onderzoek ten gronde door het hof. "We zullen het ongrondwettelijke machtsmisbruik van Biden voor de rechtbank kunnen aanvechten", reageerde de conservatieve gouverneur van Texas, Greg Abbott, op Twitter.