De migranten die vanuit Centraal-Amerika waren toegestroomd hielden aanvankelijk op Mexicaans grondgebied en in de buurt van de grensovergang een vreedzame manifestatie. Een deel van hen, onder wie ook vrouwen en kinderen, zou echter hebben geprobeerd om over de metalen afsluitingen te klimmen.

Enkele honderden slaagden er effectief in om een eerste barrière over te geraken, maar werden vervolgens met traangas in hun vlucht tegengehouden. De grens is tot nader order gesloten voor auto's en voetgangers, zo meldde de antenne in San Diego van het Amerikaanse bureau voor douane- en grensbescherming via Twitter. Intussen is de grensovergang weer open.

Na de onrust gaat Mexico de migranten terugsturen die geprobeerd hebben om de grens met de VS over te steken. De migranten die geïdentificeerd werden, moeten onmiddellijk Mexico verlaten, zegt het ministerie. Onduidelijk is om hoeveel personen het precies gaat.

Ongeveer vijftig migranten zouden geprobeerd hebben om over een damwand te klimmen, die zich nog aan de Mexicaanse kant bevinden van de Amerikaanse grensmuur.

Volgens het Mexicaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zijn ongeveer 8.200 Centraal-Amerikanen van de zogenaamde migrantenkaravaan onderweg in Mexico. Het grootste deel, ongeveer 7.400 mensen, bevonden zich in Mexicali en Tijuana. Ze zijn op de vlucht voor armoede en geweld in hun thuislanden Honduras, El Salvador en Guatemala.

De Amerikaanse president Donald Trump dreigde er de voorbije dagen al mee om de lange grens tussen beide landen volledig af te sluiten indien de situatie uit de hand zou lopen. Naar verluidt overlegt de regering-Trump met de Mexicaanse overheid over een deal die asielzoekers in Mexico zou houden, terwijl de Amerikaanse autoriteiten hun verzoek verwerken.

De migranten die vanuit Centraal-Amerika waren toegestroomd hielden aanvankelijk op Mexicaans grondgebied en in de buurt van de grensovergang een vreedzame manifestatie. Een deel van hen, onder wie ook vrouwen en kinderen, zou echter hebben geprobeerd om over de metalen afsluitingen te klimmen. Enkele honderden slaagden er effectief in om een eerste barrière over te geraken, maar werden vervolgens met traangas in hun vlucht tegengehouden. De grens is tot nader order gesloten voor auto's en voetgangers, zo meldde de antenne in San Diego van het Amerikaanse bureau voor douane- en grensbescherming via Twitter. Intussen is de grensovergang weer open.Na de onrust gaat Mexico de migranten terugsturen die geprobeerd hebben om de grens met de VS over te steken. De migranten die geïdentificeerd werden, moeten onmiddellijk Mexico verlaten, zegt het ministerie. Onduidelijk is om hoeveel personen het precies gaat. Ongeveer vijftig migranten zouden geprobeerd hebben om over een damwand te klimmen, die zich nog aan de Mexicaanse kant bevinden van de Amerikaanse grensmuur. Volgens het Mexicaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zijn ongeveer 8.200 Centraal-Amerikanen van de zogenaamde migrantenkaravaan onderweg in Mexico. Het grootste deel, ongeveer 7.400 mensen, bevonden zich in Mexicali en Tijuana. Ze zijn op de vlucht voor armoede en geweld in hun thuislanden Honduras, El Salvador en Guatemala.De Amerikaanse president Donald Trump dreigde er de voorbije dagen al mee om de lange grens tussen beide landen volledig af te sluiten indien de situatie uit de hand zou lopen. Naar verluidt overlegt de regering-Trump met de Mexicaanse overheid over een deal die asielzoekers in Mexico zou houden, terwijl de Amerikaanse autoriteiten hun verzoek verwerken.