De taliban hebben de afgelopen dagen hun aanvallen op Afghaanse veiligheidstroepen opgevoerd en tientallen mensen gedood.

'We vechten tegen een gemeenschappelijke vijand', zei gezant Zalmay Khalilzad over het coronavirus, dat ook in Afghanistan rondwaart. 'Het welzijn van het Afghaanse volk en het land is afhankelijk van alle partijen die hun energie steken in het gevecht tegen de COVID-19-pandemie.'

De Afghaanse autoriteiten hebben tot nu toe 1.531 besmettingen met het virus gemeld en 50 sterfgevallen. Deskundigen menen wel dat die aantallen veel hoger liggen.

De taliban hebben de afgelopen dagen hun aanvallen op Afghaanse veiligheidstroepen opgevoerd en tientallen mensen gedood.'We vechten tegen een gemeenschappelijke vijand', zei gezant Zalmay Khalilzad over het coronavirus, dat ook in Afghanistan rondwaart. 'Het welzijn van het Afghaanse volk en het land is afhankelijk van alle partijen die hun energie steken in het gevecht tegen de COVID-19-pandemie.' De Afghaanse autoriteiten hebben tot nu toe 1.531 besmettingen met het virus gemeld en 50 sterfgevallen. Deskundigen menen wel dat die aantallen veel hoger liggen.