Bij de Amerikaanse Democraten wordt na de e-mailaffaire rond de vroegere minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton de roep naar meer presidentskandidaten luid. In de partij groeit de ongerustheid dat Clinton als kandidate voor de verkiezing van 2016 te kwetsbaar is voor aanvallen van de Republikeinen. Dat schreef de krant Washington Post. 'We hebben opties nodig. Wie weet wat er nog allemaal kan gebeuren. Het is altijd beter meer dan één kandidaat in de race te hebben', citeerde de krant een vooraanstaand partijgenoot.

Terreuraanval Benghazi

We hebben opties nodig, wie weet wat er nog allemaal kan gebeuren

Democratische Partij

Clinton staat onder druk omdat ze tegen alle geplogenheden in uitsluitend een privé-mailadres voor officiële berichten gebruikte en de correspondentie tegen juridische voorschriften in niet doorspeelde aan het federaal archief. Op Twitter verzekerde de voormalige minister voor Buitenlandse Zaken dat ze er geen probleem mee heeft om haar mails bekend te maken.

Een onderzoekscommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, gedomineerd door de Republikeinen, gaat lang juridische weg bij het ministerie van Buitenlandse Zaken de e-mails opvragen die Hillary Clinton vanaf haar persoonlijke mailadres stuurde en die te maken hebben met de terreuraanval op het Amerikaanse consulaat in het Libische Benghazi in 2012. Dat heeft de voorzitter van die commissie, die de terreuraanval onderzoekt, laten weten.

Stichting

Eerder kwam Hillary Clinton negatief in het nieuws nadat de stichting van haar echtgenoot, ex-president Bill Clinton, hoge schenkingen uit het buitenland had aanvaard toen Hillary nog de scepter zwaaide op State Department.

Bij de Democraten zijn andere kandidaten voor de opvolging van president Barack Obama denkbaar: onder hen vicepresident Joe Biden en de voormalige gouverneur van Maryland, Martin O'Malley. (Belga/AVE)

Bij de Amerikaanse Democraten wordt na de e-mailaffaire rond de vroegere minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton de roep naar meer presidentskandidaten luid. In de partij groeit de ongerustheid dat Clinton als kandidate voor de verkiezing van 2016 te kwetsbaar is voor aanvallen van de Republikeinen. Dat schreef de krant Washington Post. 'We hebben opties nodig. Wie weet wat er nog allemaal kan gebeuren. Het is altijd beter meer dan één kandidaat in de race te hebben', citeerde de krant een vooraanstaand partijgenoot.Clinton staat onder druk omdat ze tegen alle geplogenheden in uitsluitend een privé-mailadres voor officiële berichten gebruikte en de correspondentie tegen juridische voorschriften in niet doorspeelde aan het federaal archief. Op Twitter verzekerde de voormalige minister voor Buitenlandse Zaken dat ze er geen probleem mee heeft om haar mails bekend te maken. Een onderzoekscommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, gedomineerd door de Republikeinen, gaat lang juridische weg bij het ministerie van Buitenlandse Zaken de e-mails opvragen die Hillary Clinton vanaf haar persoonlijke mailadres stuurde en die te maken hebben met de terreuraanval op het Amerikaanse consulaat in het Libische Benghazi in 2012. Dat heeft de voorzitter van die commissie, die de terreuraanval onderzoekt, laten weten.Eerder kwam Hillary Clinton negatief in het nieuws nadat de stichting van haar echtgenoot, ex-president Bill Clinton, hoge schenkingen uit het buitenland had aanvaard toen Hillary nog de scepter zwaaide op State Department. Bij de Democraten zijn andere kandidaten voor de opvolging van president Barack Obama denkbaar: onder hen vicepresident Joe Biden en de voormalige gouverneur van Maryland, Martin O'Malley. (Belga/AVE)