De resolutie werd voorgesteld door Christine Pelosi, de dochter van topdemocrate Nancy Pelosi. De partij verbiedt zichzelf bedrijfsgiften te ontvangen van firma's die banden hebben met de fossiele brandstofproductie. Het nieuws werd naar buiten gebracht door de Huffington Post en werd bevestigd door de partij.

De Partij overweegt ook een tweede resolutie om bijdragen boven de 200 dollar te verbieden van individuele schenkers die werken voor fossiele brandstofbedrijven. Die resolutie moet goedgekeurd worden op een bestuursvergadering in augustus.

De resolutie heeft enkel betrekking op de partij zelf en dus niet op individuele kandidaten. Zij kunnen nog vrij giften van de industrie ontvangen, maar de initiatiefnemers hopen dat de resolutie kandidaten kan inspireren om dezelfde reserves aan de dag te leggen.

De resolutie werd voorgesteld door Christine Pelosi, de dochter van topdemocrate Nancy Pelosi. De partij verbiedt zichzelf bedrijfsgiften te ontvangen van firma's die banden hebben met de fossiele brandstofproductie. Het nieuws werd naar buiten gebracht door de Huffington Post en werd bevestigd door de partij. De Partij overweegt ook een tweede resolutie om bijdragen boven de 200 dollar te verbieden van individuele schenkers die werken voor fossiele brandstofbedrijven. Die resolutie moet goedgekeurd worden op een bestuursvergadering in augustus. De resolutie heeft enkel betrekking op de partij zelf en dus niet op individuele kandidaten. Zij kunnen nog vrij giften van de industrie ontvangen, maar de initiatiefnemers hopen dat de resolutie kandidaten kan inspireren om dezelfde reserves aan de dag te leggen.