De politici zijn het eens geworden over een steunpakket van bijna 900 miljard dollar. Er is onder meer voorzien in een verhoging van de werkloosheidsuitkeringen en een directe eenmalige betaling van 600 dollar voor veel burgers. Dat hebben de Republikeinse meerderheidsleider van de Senaat, Mitch McConnell, en de Democratische minderheidsleider, Chuck Schumer, zondag (lokale tijd) aangekondigd.

'Onze burgers blijven tijdens deze vakantieperiode tegen het coronavirus vechten, maar ze zullen niet alleen vechten', zei McConnell. Hij betreurde wel dat het akkoord 'maanden geleden' niet werd bereikt. Democraten en Republikeinen lagen maandenlang in de clinch met elkaar over het steunpakket.

Daarnaast wordt er nog onderhandeld over de begroting die de periode tot september 2021 beslaat. Daarin wordt het steunpakket mogelijk in opgenomen. Die begroting heeft een totale omvang van 1.400 miljard dollar. Als ze het daarover zondag voor middernacht (lokale tijd) niet eens worden, dreigt een zogeheten 'shutdown' van de overheidsdiensten. De shutdown werd echter al twee keer vermeden door het uitstellen van de deadline.

Het is het op een na grootste economische steunpakket uit de Amerikaanse geschiedenis. Tijdens de eerste coronagolf in maart werd ongeveer 2.300 miljard dollar uitgetrokken.

De politici zijn het eens geworden over een steunpakket van bijna 900 miljard dollar. Er is onder meer voorzien in een verhoging van de werkloosheidsuitkeringen en een directe eenmalige betaling van 600 dollar voor veel burgers. Dat hebben de Republikeinse meerderheidsleider van de Senaat, Mitch McConnell, en de Democratische minderheidsleider, Chuck Schumer, zondag (lokale tijd) aangekondigd.'Onze burgers blijven tijdens deze vakantieperiode tegen het coronavirus vechten, maar ze zullen niet alleen vechten', zei McConnell. Hij betreurde wel dat het akkoord 'maanden geleden' niet werd bereikt. Democraten en Republikeinen lagen maandenlang in de clinch met elkaar over het steunpakket. Daarnaast wordt er nog onderhandeld over de begroting die de periode tot september 2021 beslaat. Daarin wordt het steunpakket mogelijk in opgenomen. Die begroting heeft een totale omvang van 1.400 miljard dollar. Als ze het daarover zondag voor middernacht (lokale tijd) niet eens worden, dreigt een zogeheten 'shutdown' van de overheidsdiensten. De shutdown werd echter al twee keer vermeden door het uitstellen van de deadline. Het is het op een na grootste economische steunpakket uit de Amerikaanse geschiedenis. Tijdens de eerste coronagolf in maart werd ongeveer 2.300 miljard dollar uitgetrokken.