'Ik ben er zeker van dat dankzij de Venezolanen de dagen van Maduro geteld zijn', stelde Pompeo zondag in een interview op CNN.

In een interview met Fox News sloot Pompeo opnieuw een militaire optie voor Venezuela niet uit. 'Wij hebben gezegd dat alle opties op tafel liggen', luidde het.

Escalatie

In Venezuela zijn de spanningen tussen de oppositie (onder leiding van de zelfverklaarde interimpresident Juan Guaido) en de socialistische regering het voorbije weekeinde fors opgelopen. Maduro wil niet dat er humanitaire hulp voor het volk het land binnenkomt.

Bij confrontaties aan de grens stierven zaterdag verschillende mensen. Er vielen ook honderden gewonden.

'Ik ben er zeker van dat dankzij de Venezolanen de dagen van Maduro geteld zijn', stelde Pompeo zondag in een interview op CNN.In een interview met Fox News sloot Pompeo opnieuw een militaire optie voor Venezuela niet uit. 'Wij hebben gezegd dat alle opties op tafel liggen', luidde het.In Venezuela zijn de spanningen tussen de oppositie (onder leiding van de zelfverklaarde interimpresident Juan Guaido) en de socialistische regering het voorbije weekeinde fors opgelopen. Maduro wil niet dat er humanitaire hulp voor het volk het land binnenkomt. Bij confrontaties aan de grens stierven zaterdag verschillende mensen. Er vielen ook honderden gewonden.