Er is te zien hoe een man met handen boven het hoofd langzaam op straat naar een stilstaande auto stapt. Van achter hem naderen vier politieagenten met getrokken wapens. Dan valt de man hevig bloedend op de grond.

Volgens politiehoofd Chuck Jordan van Tulsa heeft een agente éénmaal op de man geschoten terwijl een andere wetsdienaar ook met een teasergun heeft geschoten. De agenten waren ter plaatse opgeroepen wegens een midden op de weg achtergelaten wagen. Noch bij de neergeschoten man noch in de wagen is een wapen gevonden.

De schietende agente heeft gezegd dat de verdachte niet meewerkte.

Het ministerie van Justitie heeft een onderzoek opgestart, zo heeft een woordvoerder gezegd.

Steeds weer komen in de VS zwarten om bij politiegeweld. Op meerdere plaatsen in het land is al gedemonstreerd tegen buitensporig gebruik van geweld door de politie. (Belga/JH)

Er is te zien hoe een man met handen boven het hoofd langzaam op straat naar een stilstaande auto stapt. Van achter hem naderen vier politieagenten met getrokken wapens. Dan valt de man hevig bloedend op de grond. Volgens politiehoofd Chuck Jordan van Tulsa heeft een agente éénmaal op de man geschoten terwijl een andere wetsdienaar ook met een teasergun heeft geschoten. De agenten waren ter plaatse opgeroepen wegens een midden op de weg achtergelaten wagen. Noch bij de neergeschoten man noch in de wagen is een wapen gevonden. De schietende agente heeft gezegd dat de verdachte niet meewerkte. Het ministerie van Justitie heeft een onderzoek opgestart, zo heeft een woordvoerder gezegd. Steeds weer komen in de VS zwarten om bij politiegeweld. Op meerdere plaatsen in het land is al gedemonstreerd tegen buitensporig gebruik van geweld door de politie. (Belga/JH)