John McCain werd tijdens de Vietnamoorlog neergeschoten als marinepiloot, waarna de Vietcong hem arresteerde en folterde. Hij was vijf jaar lang krijgsgevangene. Tijdens zijn carrière in Washington DC was McCain een constante steun in de rug van de Amerikaanse strijdkrachten; deze maand nog werd een wet die het Amerikaanse defensiebudget flink verhoogde, vernoemd naar McCain.

Volgens Amerikaanse media ligt McCains graf naast dat van zijn in 2014 overleden vriend, admiraal Chuck Larson. McCain en Larson voltooiden in 1958 samen de marineacademie.

De centrale rouwplechtigheid voor McCain vond zaterdag plaats in Washington. Daar spraken onder meer voormalige presidenten Barack Obama en George W. Bush over McCain, en haalden verschillende sprekers uit naar de huidige president Donald Trump.

Lokale zender WTOP berichtte dat een mensenmassa zich verzameld had aan de weg waarlangs een autocolonne McCains lichaam zondag naar Annapolis bracht. Bestuurders hielden halt op de pechstrook uit respect voor de overleden senator.

Nieuwszender CNN berichtte dat ook voor de marineacademie honderden personen zijn bijeengekomen om McCain te eren. De Amerikaanse senator overleed een week geleden in thuisstaat Arizona aan de gevolgen van een hersentumor.

John McCain werd tijdens de Vietnamoorlog neergeschoten als marinepiloot, waarna de Vietcong hem arresteerde en folterde. Hij was vijf jaar lang krijgsgevangene. Tijdens zijn carrière in Washington DC was McCain een constante steun in de rug van de Amerikaanse strijdkrachten; deze maand nog werd een wet die het Amerikaanse defensiebudget flink verhoogde, vernoemd naar McCain.Volgens Amerikaanse media ligt McCains graf naast dat van zijn in 2014 overleden vriend, admiraal Chuck Larson. McCain en Larson voltooiden in 1958 samen de marineacademie. De centrale rouwplechtigheid voor McCain vond zaterdag plaats in Washington. Daar spraken onder meer voormalige presidenten Barack Obama en George W. Bush over McCain, en haalden verschillende sprekers uit naar de huidige president Donald Trump.Lokale zender WTOP berichtte dat een mensenmassa zich verzameld had aan de weg waarlangs een autocolonne McCains lichaam zondag naar Annapolis bracht. Bestuurders hielden halt op de pechstrook uit respect voor de overleden senator. Nieuwszender CNN berichtte dat ook voor de marineacademie honderden personen zijn bijeengekomen om McCain te eren. De Amerikaanse senator overleed een week geleden in thuisstaat Arizona aan de gevolgen van een hersentumor.