De Franse minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius reageerde positief op het Russisch-Amerikaans akkoord over de ontmanteling van de chemische wapens van Syrië. Dit houdt in dat het regime van Assad binnen een week een inventaris moet maken van zijn chemisch wapenarsenaal, en dat deze wapens tegen midden volgend jaar verplaatst of vernietigd moeten worden.

"Belangrijke stap voorwaarts"

Fabius noemt het akkoord "een belangrijke stap voorwaarts". Frankrijk gaat de VN-resolutie in Parijs in de maak is dan ook aanpassen aan het akkoord dat de VS en Rusland hebben bereikt. Frankrijk was, samen met de VS, voorstander voor een militaire ingreep in Syrië.

Syrische rebellen verwerpen akkoord

De Syrische rebellen verwerpen het Russisch-Amerikaans akkoord dan weer. "Wij zijn niet gebonden door dit akkoord. Wij hebben geen chemische wapens en zullen blijven vechten tot de val van het bewind", aldus generaal Sélim Idriss van het Vrij Syrisch Leger.

De Franse minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius reageerde positief op het Russisch-Amerikaans akkoord over de ontmanteling van de chemische wapens van Syrië. Dit houdt in dat het regime van Assad binnen een week een inventaris moet maken van zijn chemisch wapenarsenaal, en dat deze wapens tegen midden volgend jaar verplaatst of vernietigd moeten worden."Belangrijke stap voorwaarts"Fabius noemt het akkoord "een belangrijke stap voorwaarts". Frankrijk gaat de VN-resolutie in Parijs in de maak is dan ook aanpassen aan het akkoord dat de VS en Rusland hebben bereikt. Frankrijk was, samen met de VS, voorstander voor een militaire ingreep in Syrië.Syrische rebellen verwerpen akkoordDe Syrische rebellen verwerpen het Russisch-Amerikaans akkoord dan weer. "Wij zijn niet gebonden door dit akkoord. Wij hebben geen chemische wapens en zullen blijven vechten tot de val van het bewind", aldus generaal Sélim Idriss van het Vrij Syrisch Leger.