President Donald Trump beweerde dat de FBI een spion in het campagneteam van de huidige president zou binnengeloodst hebben. Daar lijkt geen sprake van te zijn geweest, maar volgens Amerikaanse media heeft een informant van de FBI wel gesprekken gevoerd met verschillende adviseurs van Trump tijdens de verkiezingscampagne.

Bij het onderzoek, door een onafhankelijke waakhond binnen het ministerie van Justitie, zullen 'alle ongerijmdheden' van de FBI en het ministerie onderzocht worden. Een ander resultaat van de vergadering is dat de stafchef van Trump, John Kelly, een ontmoeting zal hebben met afgevaardigden van de FBI, het ministerie, de nationale coördinator van de inlichtingendiensten, en verschillende parlementsleden. Daar zou vertrouwelijke informatie beschikbaar gesteld worden.

Het is onduidelijk of Trump tevreden kan worden gesteld met het interne onderzoek. Afgelopen weekend stuurde de president opnieuw een lange reeks boze tweets over het Rusland-onderzoek.

Verschillende Republikeinse Congresleden proberen al enige tijd af te dwingen dat het ministerie van Justitie vertrouwelijke documenten over het onderzoek naar de campagne van Trump vrijgeeft. Het ministerie wil dat niet, omdat dat de integriteit van het onderzoek in gevaar zou brengen.

Viceminister van Justitie Rod Rosenstein verklaarde maandag dat uitgezocht moet worden of iemand het campagneteam van Trump op ongepast wijze infiltreerde. 'We moeten dat weten en navenant handelen', zei Rosenstein in een persbericht.

Speciaal aanklager Robert Mueller voert al meer dan een jaar een onafhankelijk onderzoek naar de vraag of Rusland zich gemengd heeft in de presidentsverkiezingen van 2016 en Trump aan de overwinning hielp. Trump probeerde het voorbije jaar al herhaaldelijk om het onderzoek snel te laten stopzetten.

President Donald Trump beweerde dat de FBI een spion in het campagneteam van de huidige president zou binnengeloodst hebben. Daar lijkt geen sprake van te zijn geweest, maar volgens Amerikaanse media heeft een informant van de FBI wel gesprekken gevoerd met verschillende adviseurs van Trump tijdens de verkiezingscampagne. Bij het onderzoek, door een onafhankelijke waakhond binnen het ministerie van Justitie, zullen 'alle ongerijmdheden' van de FBI en het ministerie onderzocht worden. Een ander resultaat van de vergadering is dat de stafchef van Trump, John Kelly, een ontmoeting zal hebben met afgevaardigden van de FBI, het ministerie, de nationale coördinator van de inlichtingendiensten, en verschillende parlementsleden. Daar zou vertrouwelijke informatie beschikbaar gesteld worden. Het is onduidelijk of Trump tevreden kan worden gesteld met het interne onderzoek. Afgelopen weekend stuurde de president opnieuw een lange reeks boze tweets over het Rusland-onderzoek. Verschillende Republikeinse Congresleden proberen al enige tijd af te dwingen dat het ministerie van Justitie vertrouwelijke documenten over het onderzoek naar de campagne van Trump vrijgeeft. Het ministerie wil dat niet, omdat dat de integriteit van het onderzoek in gevaar zou brengen. Viceminister van Justitie Rod Rosenstein verklaarde maandag dat uitgezocht moet worden of iemand het campagneteam van Trump op ongepast wijze infiltreerde. 'We moeten dat weten en navenant handelen', zei Rosenstein in een persbericht. Speciaal aanklager Robert Mueller voert al meer dan een jaar een onafhankelijk onderzoek naar de vraag of Rusland zich gemengd heeft in de presidentsverkiezingen van 2016 en Trump aan de overwinning hielp. Trump probeerde het voorbije jaar al herhaaldelijk om het onderzoek snel te laten stopzetten.