De 51-jarige Zinke, een voormalige elitesoldaat van de Navy Seals en congresafgevaardigde uit de staat Montana, was twee jaar geleden door Trump benoemd. Hoewel de Amerikaanse president geen verklaring geeft voor het vertrek van de minister van Binnenlandse Zaken verkiest Trump hem toch te danken voor zijn verdiensten binnen zijn regering. 'Hij heeft veel bewerkstelligd tijdens zijn ambtstermijn en ik wil hem danken voor zijn diensten aan de natie', tweet Trump.

De Amerikaanse minister van Binnenlandse Zaken is een omstreden politicus. Er lopen verschillende onderzoeken naar ongehoorde politieke activiteiten en mogelijke belangenvermenging. Hij kreeg ook kritiek voor buitensporige uitgaven. Zo liet hij drie grote deuren in zijn kantoor vernieuwen voor 75.000 dollar, en er loopt ook nog een onderzoek naar zijn uitgaven voor een vliegtuigtrip. Zinke clashte ook met milieuorganisaties omdat hij oliewinning toestond in het Noordpoolgebied. De voornaamste bevoegdheden van de minister van Binnenlandse Zaken zijn de nationale parken en de betrekkingen met de Native American tribes (de autochtone bevolking).

Chuck Schumer, de Democratische fractieleider in de senaat, reageert verheugd op het vertrek van Ryan Zinke. Schumer omschrijft Zinke in een tweet als 'een van de meest toxische leden van het kabinet', die de overheid als zijn persoonlijke 'honingpot' beschouwde.

Met het vertrek van Zinke noteert Trump opnieuw een wijziging in zijn regering. Vrijdag nog kondigde hij de ultraconservatief Mick Mulvaney aan als kabinetschef ad interim, ter vervanging van John Kelly.

De 51-jarige Zinke, een voormalige elitesoldaat van de Navy Seals en congresafgevaardigde uit de staat Montana, was twee jaar geleden door Trump benoemd. Hoewel de Amerikaanse president geen verklaring geeft voor het vertrek van de minister van Binnenlandse Zaken verkiest Trump hem toch te danken voor zijn verdiensten binnen zijn regering. 'Hij heeft veel bewerkstelligd tijdens zijn ambtstermijn en ik wil hem danken voor zijn diensten aan de natie', tweet Trump. De Amerikaanse minister van Binnenlandse Zaken is een omstreden politicus. Er lopen verschillende onderzoeken naar ongehoorde politieke activiteiten en mogelijke belangenvermenging. Hij kreeg ook kritiek voor buitensporige uitgaven. Zo liet hij drie grote deuren in zijn kantoor vernieuwen voor 75.000 dollar, en er loopt ook nog een onderzoek naar zijn uitgaven voor een vliegtuigtrip. Zinke clashte ook met milieuorganisaties omdat hij oliewinning toestond in het Noordpoolgebied. De voornaamste bevoegdheden van de minister van Binnenlandse Zaken zijn de nationale parken en de betrekkingen met de Native American tribes (de autochtone bevolking). Chuck Schumer, de Democratische fractieleider in de senaat, reageert verheugd op het vertrek van Ryan Zinke. Schumer omschrijft Zinke in een tweet als 'een van de meest toxische leden van het kabinet', die de overheid als zijn persoonlijke 'honingpot' beschouwde.Met het vertrek van Zinke noteert Trump opnieuw een wijziging in zijn regering. Vrijdag nog kondigde hij de ultraconservatief Mick Mulvaney aan als kabinetschef ad interim, ter vervanging van John Kelly.