De Amerikaanse minister van Justitie Jeff Sessions heeft gezegd dat er zeer binnenkort een beslissing zal worden genomen over het al dan niet benoemen van een speciale aanklager die onderzoek moet voeren naar de controverse rond de e-mails van Hillary Clinton. Die beslissing zal 'correct en op gepaste wijze' genomen worden 'zonder politieke inmenging', verklaarde Sessions aan het zogeheten Judiciary Committee van het Huis van Afgevaardigden.

Verschillende Amerikaanse media publiceerden maandag een brief van het ministerie van Justitie aan het Judiciary Committee. Daarin staat dat de federale aanklagers momenteel bekijken of er een speciale aanklager moet worden benoemd om onderzoek te voeren naar de Clinton Foundation en naar de privéserver die Hillary Clinton gebruikte voor het versturen van emails terwijl ze minister van Buitenlandse Zaken was.

De Amerikaanse president Donald Trump eiste herhaaldelijk dat Clinton, zijn rivale tijdens de presidentsverkiezingen, vervolgd zou worden en verweet zijn minister van Justitie dat die niet optrad.

Nog voor het Judiciary Committee verwierp Sessions intussen ook de beschuldiging dat hij zou hebben gelogen over contacten tussen Rusland en de Trumpcampagne. 'Een leugen', zo reageerde Sessions op de beschuldigingen. Hij verklaarde dat hij de vragen van de wetgevers naar zijn inziens steeds correct had beantwoord, maar dat het moeilijk is om zich nu nog met exacte precisie de details te herinneren van eerder onbelangrijke gesprekken die hij meer dan een jaar geleden tijdens de chaotische Trumpcampagne voerde.

Sessions voegde er ook aan toe dat hij zich eerst geen onderhoud herinnerde waarbij een assistent een ontmoeting tussen Donald Trump en de Russische president Vladimir Poetin had voorgesteld, maar dat zijn geheugen nadien werd opgefrist door de nieuwsberichten. Het voorstel zelf zou hij toen hebben afgewezen wegens ongepast.

De Amerikaanse minister van Justitie Jeff Sessions heeft gezegd dat er zeer binnenkort een beslissing zal worden genomen over het al dan niet benoemen van een speciale aanklager die onderzoek moet voeren naar de controverse rond de e-mails van Hillary Clinton. Die beslissing zal 'correct en op gepaste wijze' genomen worden 'zonder politieke inmenging', verklaarde Sessions aan het zogeheten Judiciary Committee van het Huis van Afgevaardigden.Verschillende Amerikaanse media publiceerden maandag een brief van het ministerie van Justitie aan het Judiciary Committee. Daarin staat dat de federale aanklagers momenteel bekijken of er een speciale aanklager moet worden benoemd om onderzoek te voeren naar de Clinton Foundation en naar de privéserver die Hillary Clinton gebruikte voor het versturen van emails terwijl ze minister van Buitenlandse Zaken was. De Amerikaanse president Donald Trump eiste herhaaldelijk dat Clinton, zijn rivale tijdens de presidentsverkiezingen, vervolgd zou worden en verweet zijn minister van Justitie dat die niet optrad.Nog voor het Judiciary Committee verwierp Sessions intussen ook de beschuldiging dat hij zou hebben gelogen over contacten tussen Rusland en de Trumpcampagne. 'Een leugen', zo reageerde Sessions op de beschuldigingen. Hij verklaarde dat hij de vragen van de wetgevers naar zijn inziens steeds correct had beantwoord, maar dat het moeilijk is om zich nu nog met exacte precisie de details te herinneren van eerder onbelangrijke gesprekken die hij meer dan een jaar geleden tijdens de chaotische Trumpcampagne voerde.Sessions voegde er ook aan toe dat hij zich eerst geen onderhoud herinnerde waarbij een assistent een ontmoeting tussen Donald Trump en de Russische president Vladimir Poetin had voorgesteld, maar dat zijn geheugen nadien werd opgefrist door de nieuwsberichten. Het voorstel zelf zou hij toen hebben afgewezen wegens ongepast.