Dat heeft de instantie laten weten. De rechter in Washington nam vier concrete zaken ter harte van homokoppels die willen trouwen of hun homohuwelijk erkend willen zien in de staten Ohio, Michigan, Tennessee en Kentucky. In alle vier deze staten is het mensen van hetzelfde geslacht niet toegestaan om te trouwen.

In de tweede helft van april zullen de negen rechters van het Hooggerechtshof zich twee vragen stellen: "Vereist het 14de amendement van de grondwet (over de garantie op gelijke bescherming) dat een staat het huwelijk toestaat tussen twee personen van hetzelfde geslacht? " en "Vereist het 14de amendement van de grondwet dat een staat het huwelijk tussen twee personen van hetzelfde geslacht erkent wanneer dat huwelijk in een andere staat wettelijk werd toegestaan en voltrokken? ", zo blijkt uit documenten die aan de pers werden bezorgd.

Eind juni 2013 verklaarde het Hooggerechtshof al de Amerikaanse wet onwettig die bepaalde dat het huwelijk is voorbehouden aan een man en een vrouw. De instantie besliste toen dat getrouwde homoseksuele koppels dezelfde federale rechten moeten genieten als heteroseksuele koppels. Het homohuwelijk is inmiddels al in 36 van de 50 Amerikaanse staten toegestaan. In de andere 14 staten is het voorlopig nog steeds verboden.

(Belga)

Dat heeft de instantie laten weten. De rechter in Washington nam vier concrete zaken ter harte van homokoppels die willen trouwen of hun homohuwelijk erkend willen zien in de staten Ohio, Michigan, Tennessee en Kentucky. In alle vier deze staten is het mensen van hetzelfde geslacht niet toegestaan om te trouwen. In de tweede helft van april zullen de negen rechters van het Hooggerechtshof zich twee vragen stellen: "Vereist het 14de amendement van de grondwet (over de garantie op gelijke bescherming) dat een staat het huwelijk toestaat tussen twee personen van hetzelfde geslacht? " en "Vereist het 14de amendement van de grondwet dat een staat het huwelijk tussen twee personen van hetzelfde geslacht erkent wanneer dat huwelijk in een andere staat wettelijk werd toegestaan en voltrokken? ", zo blijkt uit documenten die aan de pers werden bezorgd. Eind juni 2013 verklaarde het Hooggerechtshof al de Amerikaanse wet onwettig die bepaalde dat het huwelijk is voorbehouden aan een man en een vrouw. De instantie besliste toen dat getrouwde homoseksuele koppels dezelfde federale rechten moeten genieten als heteroseksuele koppels. Het homohuwelijk is inmiddels al in 36 van de 50 Amerikaanse staten toegestaan. In de andere 14 staten is het voorlopig nog steeds verboden. (Belga)