Amerikaans executie gaat mis: doodsstrijd duurt twee uur

Een executieruimte in Texas (VS). © REUTERS

In de VS is weer eens een executie fout gelopen. Een terdoodveroordeelde in de staat Arizona overleed bijna twee uur nadat hij een dodelijke injectie toegediend kreeg.

Dat werd vernomen op het bureau van de plaatselijke procureur. Joseph Wood, die in 1989 werd veroordeeld nadat hij zijn vriendin en haar vader had omgebracht, werd om 15.49 uur dood verklaard in de gevangenis van Florene, nabij de stad Phoenix. De toediening van de dodelijke cocktail om 13.52 uur van start was gegaan. Volgens de Amerikaanse media zou Wood gedurende die tijd herhaaldelijk naar adem hebben gehapt.

Nieuwe cocktails werken niet

De bijzonder lange executie vindt plaats terwijl er al enkele maanden een debat woedt over dodelijke injecties voor terdoodveroordeelden. Sinds een aantal farmaceuticabedrijven zijn gaan weigeren om nog langer medicijnen te leveren voor executies, worden er nieuwe cocktails gebruikt. Die blijken niet al te best te werken.

In april was er al een executie in de staat Oklahoma die op soortgelijke wijze fout liep. De autoriteiten in de VS-staten waar executies worden uitgevoerd met dodelijke injecties weigeren bekend te maken welke medicijnen ze gebruiken. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content