De goedkeuring van het investeringsplan ter waarde van 1.200 miljard dollar is goed nieuws voor de president, die enkele uren eerder nog een tegenvaller te verwerken kreeg toen de stemming over een ander gigantisch sociaal en ecologisch investeringsplan werd uitgesteld. Bedoeling is dat het geld wordt geïnvesteerd in de wegen, bruggen, scholen en het internetnetwerk van het land.

Aan de stemming over het plan ging behoorlijk wat politiek getouwtrek vooraf. Binnen de Democratische partij van Biden wilde immers niet iedereen zomaar groen licht geven. De linkse vleugel gebruikte het plan als drukkingsmiddel om het nog duurdere pakket sociale en ecologische maatregelen rond te krijgen. De omvang en inhoud van dat plan zinde gematigde Democraten niet. Volgens de Republikeinse oppositie gaan de plannen van Biden in tegen de wil van de bevolking.

Uiteindelijk haalde het infrastructuurplan het met 228 stemmen tegen 206. Biden moest naar verluidt persoonlijk parlementsleden overtuigen om voor te stemmen. Zes Democraten stemden tegen, onder wie prominente linkse parlementsleden Alexandria Ocasio-Cortez en Ilhan Omar. Dankzij dertien Republikeinse stemmen kan Biden de plannen toch uitvoeren.

De goedkeuring van het investeringsplan ter waarde van 1.200 miljard dollar is goed nieuws voor de president, die enkele uren eerder nog een tegenvaller te verwerken kreeg toen de stemming over een ander gigantisch sociaal en ecologisch investeringsplan werd uitgesteld. Bedoeling is dat het geld wordt geïnvesteerd in de wegen, bruggen, scholen en het internetnetwerk van het land.Aan de stemming over het plan ging behoorlijk wat politiek getouwtrek vooraf. Binnen de Democratische partij van Biden wilde immers niet iedereen zomaar groen licht geven. De linkse vleugel gebruikte het plan als drukkingsmiddel om het nog duurdere pakket sociale en ecologische maatregelen rond te krijgen. De omvang en inhoud van dat plan zinde gematigde Democraten niet. Volgens de Republikeinse oppositie gaan de plannen van Biden in tegen de wil van de bevolking.Uiteindelijk haalde het infrastructuurplan het met 228 stemmen tegen 206. Biden moest naar verluidt persoonlijk parlementsleden overtuigen om voor te stemmen. Zes Democraten stemden tegen, onder wie prominente linkse parlementsleden Alexandria Ocasio-Cortez en Ilhan Omar. Dankzij dertien Republikeinse stemmen kan Biden de plannen toch uitvoeren.