Amerika en China willen handelsoverleg hervatten

13/09/18 om 15:54 - Bijgewerkt om 16:01

Bron: Belga

De Verenigde Staten hebben China uitgenodigd het handelsoverleg te hervatten. Peking zegt de uitnodiging te hebben ontvangen en reageerde positief. 'China heeft steeds volgehouden dat escalatie van het handelsconflict in niemands belang is', aldus een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Peking.

Amerika en China willen handelsoverleg hervatten

© AFP

China stelt dat al wordt gesproken over de details. Eerdere onderhandelingen tussen beide grootmachten hebben echter nog niet geleid tot een doorbraak. De Amerikaanse president Donald Trump vindt onder meer dat het handelstekort van zijn land met China veel te hoog is. Trumps topadviseur Larry Kudlow zei woensdag op de Amerikaanse televisie dat de Chinese regering had aangegeven opnieuw rond de tafel te willen zitten.

Daarop nodigde Amerikaans minister van FinanciënSteven Mnuchin Chinese topfunctionarissen uit voor gesprekken. Die moeten volgens ingewijden binnen enkele weken plaatsvinden. De handelsstrijd tussen de landen dreigt ondertussen verder te escaleren.

Trump zei vorige week te overwegen om heffingen op nog eens 267 miljard dollar aan Chinese goederen in te voeren, bovenop de eerder aangekondigde tarieven op 200 miljard dollar aan producten uit de Aziatische grootmacht.

Onze partners