De uitnodiging voor de Syrische ambassadeur in Londen voor het huwelijk van prins William en Kate Middleton is ingetrokken. De beslissing komt er na berichten dat de voorbije weken honderden antiregeringsbetogers omkwamen bij geweld van de Syrische ordetroepen.

Dat maakte het Britse minister van Buitenlandse Zaken donderdag bekend.

"In het licht van het geweld dat de Syrische veiligheidstroepen deze week hebben gepleegd tegen burgers en dat wij hebben veroordeeld, heeft minister Hague beslist dat de aanwezigheid van de Syrische ambassadeur op het prinselijk huwelijk niet aanvaardbaar is en dat hij er niet aan mag deelnemen", luidt het communiqué van het Foreign Office. Het voegt eraan toe dat Buckingham Palace dat standpunt deelt.

De uitnodiging voor de Syrische ambassadeur in Londen voor het huwelijk van prins William en Kate Middleton is ingetrokken. De beslissing komt er na berichten dat de voorbije weken honderden antiregeringsbetogers omkwamen bij geweld van de Syrische ordetroepen. Dat maakte het Britse minister van Buitenlandse Zaken donderdag bekend. "In het licht van het geweld dat de Syrische veiligheidstroepen deze week hebben gepleegd tegen burgers en dat wij hebben veroordeeld, heeft minister Hague beslist dat de aanwezigheid van de Syrische ambassadeur op het prinselijk huwelijk niet aanvaardbaar is en dat hij er niet aan mag deelnemen", luidt het communiqué van het Foreign Office. Het voegt eraan toe dat Buckingham Palace dat standpunt deelt.