Alle vluchten Qantas geschrapt wegens arbeidsconflict

© Epa

De Australische luchtvaartmaatschappij heeft de drastische beslissing genomen om met onmiddellijke ingang en tot nader order al zijn nationale en internationale vluchten te staken.

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft de drastische beslissing genomen om met onmiddellijke ingang en tot nader order al zijn nationale en internationale vluchten te staken als gevolg van een arbeidsconflict. Vliegtuigen die nog onderweg zijn maken hun reis wel af, meldt Qantas.

Het bedrijf betaalt alle door de maatregel afgelaste vluchten terug. Klanten kunnen hun vluchten ook verplaatsen naar een latere datum.

Bittere strijd

Bij de ruim negentig jaar oude onderneming wordt, onder meer met stakingsacties van het personeel, een bittere strijd over lonen en over hervormingsplannen van de bedrijfsleiding. Door de herstructurering zouden zo’n 1.000 van de 35.000 werknemers van Qantas hun job verliezen.

Qantas-CEO Alan Joyce beschuldigt de vakbonden voor de beslissing om alle vluchten te schrappen en zei dat die “doelbewust de onderneming stabiliseren”. De stakingsacties kosten het bedrijf naar eigen zeggen 15 miljoen Australische dollar (11,3 miljoen euro) per week.

Voor wie morgen/zondag om 20.00 uur plaatselijke tijd nog staakt, zal een lock-out gelden. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content